maandag 29 november 2010

neo(n) eden - dreams EP & faith EP

Het Duitse experimentele electrowonder neo(n) eden raakt dit najaar blijkbaar niet uitgeput, en dat absoluut niet tot mijn spijt.
Zo was er in september de geweldige bee EP (lees review), gevolgd door het sublieme debuutalbum 'procelain' en de years EP in oktober.
Deze maand had neo(n) eden, het project van Frank Kittler, weer maar liefst twee releases in petto.


Vorige week kwam de geweldige dreams EP uit. Deze bevat dreams en de ephkay's no return remix daarvan. Al volgde dreams vrij snel op porcelain en year, toch klonk het weer verrassend anders, desalniettemin was het duidelijk neo(n) eden's vaste stijl.
Hij evolueert steeds verder naar een soort van elektronische dream pop, al dan niet voorzien van een beat. Ik kan het blijven herhalen, maar neo(n) eden's stijl is en zal nog wel even erg uniek blijven, in alle goede betekenissen van het woord.
De ephkay's no return remix legde iets meer de nadruk op de electro maar was ook erg wave-y en kreeg een verrassend leuke beat.


Hoewel de release van de faith EP op januari 2011 was gezet werden twee van de drie nummers toch al op Bandcamp vrijgeven.
Het titelnummer faith is weer wat meer naar de Witch House richting die enkele nummers op porcelain al hadden ingeslagen. Verbazingwekkend mooi en ronduit imposant, zelfs ontroerend!
Lost bewandelt zo mogelijk nog duisterder paden. Met een synth-crescendo tegen het einde en de erg zware beat leunt neo(n) eden wel heel dicht bij de doom en witch house familie aan. Al kan hij ons met de volgende release weer iets helemaal anders laten horen. Spannend zowaar!

U kan zeer veel van neo(n) eden's werk gratis via zijn bandcamp downloaden, zowel deze twee EP's als de bovengenoemde composities.

Tracklist:

dreams EP:
1 dreams
2 dreams (ephkays no return remix)

faith EP:
1 faith
2 faith (ephkay's losing your fake tooth in a record store mix)
3 lost


Geen opmerkingen:

Een reactie posten