maandag 1 november 2010

Digitalism - Blitz EP


Toeval of niet, maar een dikke week nadat Bundeskanzlerin Angie haar ijzeren wil aan de Europese raad oplegde zal de nieuwe EP van Digitalism verschijnen. Dit alles leidt me tot de verontrustende conclusie: ZIE GERMANS SIND BACK.

Voordat u een schuilkelder begint te graven mag ik er u vriendelijk op wijzen dat onder het motto "Nie Wieder Krieg", zowel Frau Merkel als de heren van Digitalism volstrekt vredelievende bedoelingen hebben.

De Blitz EP komt zelfs niets te vroeg, het fameuze Idealism debuutalbum van Digitalism dateert immers al van 2007 en de Moshi Moshi EP van 2008 was niet veel meer dan wat remixes.



Erg veel nieuws valt er nu ook weer niet te rapen, Jens Moelle en Ismail Tuefekci geven u twee nieuwe songs: Blitz en Stratosphere. Daarnaast telt de EP nog twee uitstelende Blitzremixen, een van het Gentse VILLA en een van Harvard Bass, een jongeheer uit California.

Digitalism levert zoals vroeger snoeiharde en steengoede Duitse electro. Toch hoor ik een Franse invloed, vooral in Stratosphere maar ook In Blitz. Misschien zijn ze wat beïnvloed door andere artiesten van hun Franse Kitsuné label. Blitz is iets harder, en bovendien zéér singlewaardig.

De EP komt uit op 8 november.

1. Blitz
2. Blitz(Harvard Bass remix)
3. Stratosphere
4. Blitz(Villa Remix)


Blitz

DIGITALISM | Myspace Music Videos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten