zaterdag 6 november 2010

VA - ISVOLT


Het Londense Robot Elephant Records en het befaamde Disaro Records uit Houston hebben de handen in elkaar geslagen om de allereerste officiële Witch House compilatie tot stand te brengen, zij doopten haar ISVOLT.

Disaro levert enkele van haar belangrijkste namen zoals †‡†, White Ring, Modern Witch en Mater Suspiria Vision, maar ook alle andere artiesten behoren tot de Disaro-familie. Enkel door de betrokkenheid (promotie en distributie) van het Londense label kunnen we toch nog enige Europese betrokkenheid claimen.
Alle artiesten komen immers uit de Verenigde Staten, buiten HORSE MACGYVER (a.k.a. ///▲▲▲\\\ of ///HORSE MACGYVER\\\)dan, dit heerschap is Australisch.


Naast Disaro's grootheden presenteert het ook enkele mij tot nog toe onbekende artiesten.
Noemenswaardig zijn Party Trash, Foster Care en //TENSE//. Die eerste dankzij de geniale repetitieve techno en drumcomputers, de tweede wegens de zalige new wave electro en...toch vooral die laatste. //TENSE// verrast uiterst aangenaam met een new wave-achtige New Beat/Witch House die klinkt als een militaire en angstaanjagende versie van Joy Division. Voortaan zijn mijn ogen en oren met grote spanning (ha!) op deze band gericht.

Trouwens niet een niet onbelangrijk feit: een paar van de tracks op ISVOLT zijn nooit eerder gereleaset!
Om de hele compilatie te beluisteren gaat u best naar ISVOLT @ SOUNDCLOUD. U kan de compilatie ook bestellen via de website van Robot Elephant Records, hij komt uit op 6 december.

Tracklist:

1. †‡† (Ritualzz) - Misery Walk

2. Party Trash - Sky Clad

3. Fostercare - Cold Light

4. //TENSE// - Versus Man

5. Modern Witch - Your Life a Movie

6. Mater Suspiria Vision - Ritualz of the Crack Witches

7. Horse MacGyver- Nod

8. White Ring - IxC999

9. Raw Moans - Nectarine

Versus Man by tense2000


Mater Suspiria Vision - Ritualzz of the Crack Witches by Robot Elephant Records
Cold Light by FOSTERCARE

2 opmerkingen:

  1. Toffe review, erg goede compilatie! Gezien dat Mater Suspiria Vision op 6 januari in Tilburg (Nederland) speelt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Peter! Neen, want ik ben in feite nooit op de hoogte wat er in Nederland speelt, bovendien valt 6 januari in mijn blokperiode. Maar! Ik ga wel op 2 december naar SALEM in Gent! :)

    BeantwoordenVerwijderen