maandag 29 november 2010

Wild Eyes - Damir Doma


Wild Eyes is een project van Former Ghosts en Chelsea Wolfe. Zoals u misschien al wist is Former Ghost zelf ook een samenwerking tussen Freddy Rupert, de fantastische Zola Jesus, Jamie Stewart (de zanger van Xiu Xiu) en Yasmine Kittles van TEARIST. Deze groep wordt dus nu versterkt door Doom-pop zangeres Chelsea Wolfe uit L.A. en samen vormen zij dus een soort van Witch House band, of is het nu doom pop?

Wild Eyes bracht alvast zijn eerste single uit: 'Damir Doma', u weet het of u weet het niet, maar Damir Doma is de naam van een Parijse mode ontwerper. Ik wist het alvast niet tot ik de hulp van het almachtige Google inriep.
Als u het beluistert merkt u meteen dat dit niet een gewone Witch House Band is. Die synth beats, dat gezang,...het is veel catchy'er en frisser dan de slome en grootse Witch House synths. Bovendien lijkt de zang niet op het normale angstaanjagende gefluister.
Naast Damir Doma zijn er nog twee andere nummers bijgevoegd. Off To The Witch leunt al wat meer aan bij de norm maar heeft daarnaast ook iets weg van trance en IDM.
In Death Mouth hoor je dan weer een akoestische gitaar, begeleidt door heel wat elektronisch en experimenteel gedoe.

Alle drie de singles zijn het beluisteren meer dan waard, dat kan ook niet anders met zo een supergroep. Enjoy.

Damir Doma mag u trouwens gratis via Bandcamp downloaden.

Tracklist:

1 Damir Doma
2 Off To The Witch
3 Death Mouth



1 opmerking:

  1. i don't believe that wild eyes has anything to do with former ghost other than a remix they did for new love.

    BeantwoordenVerwijderen