zaterdag 20 november 2010

Concertgids december 2010


Deze concertgids houdt rekening met concerten in:
-Botanique (Brussel)
-Koninklijk Circus (Brussel)
-Ancienne Belgique (Brussel)
-Vorst Nationaal (Brussel)
- Beurschouwburg (Brussel)
-Sportpaleis/Lotto Arena (Antwerpen)
-Trix (Antwerpen)
-Muziekodroom (Hasselt)
- Grenslandhallen/Ethias Arena (Hasselt)
-Vooruit (Gent)
- Café Charlatan (Gent)
-Het Depot (Leuven)
-STUK (Leuven)
-De Kreun (Kortrijk)
- e.a.

01/12: Get Well Soon @ Botanique: de Duitser Konstantin Gropper bracht met zijn band dit voorjaar zijn tweede album 'Vexations' uit. Het album is een wondermooie en ontroerende barokpop-plaat, wat tot de nodige podiumpracht zou moeten leiden.
Het voorprogramma wordt verzorgd door de Ierse folkrock band Aidan & The Italian Weather Ladies.
Tickets voor 13 euro in vvk.



02/12: SALEM @ Charlatan: De toonaangevende Amerikaanse Witch House band SALEM bracht onlangs haar meesterlijke debuut uit en toert nu met haar angstaanjagende elektronische muziek de wereld rond om de macht van het Disaro-label te verspreiden.
Het voorprogramma is de niet onaardige synthpopper Styrofoam, na SALEM barst het feest los in het hippe café met drie Dj's. Ik zal alvast aanwezig zijn.
Tickets voor 11 euro in vvk.

Salem - King Night by jtweeten

02/12: Holy Fuck @ De Kreun: Deze uiterst experimentele rockers uit Canada gaven een buitengewoon geweldig optreden op Pukkelpop, bovendien hebben ze met het nieuwe Latin album u heel wat te vertellen. Bereidt u alvast voor op gigantisch complexe nummers en een overload aan elektronica. Het indiebandje Apache Beat uit NY vergezelt hen deze avond.
Tickets voor 14 euro in vvk.



03/12: Holy Fuck @ Trix: Als u Kortrijk te ver vindt (uiteraard vindt u dat) dan kan u de dag erop gewoon in Antwerpen naar Holy Fuck gaan kijken. Deze keer is het wel in het gezelschap van Styrofoam (die de dag ervoor met SALEM speelt) en uiteraard vragen de Antwerpenaren een hogere prijs: 17 euro in vvk.

07/12: Tanlines @ Botanique: Het is al de tweede maal dat Tanlines dit jaar in de Botanique passeert. In mei waren ze nog samen met We Have Band te gast op Les Nuits de Botanique. Deze tropische electro-band kreeg nu hun eigen optreden. En dat voor 10 euro in vvk.



08/12: Janelle Monaé @ Botanique: De hippe indie-versie van Beyonce verraste vriend en vijvand met haar debuut The ArchAndroid. Het concert is dan ook al uitverkocht.



08/12: Best Coast @ AB: Deze ongelofelijk hippe garage/surf rockband bracht met Crazy For you een verslavend en geniaal album uit. Daar Humo nog terughoudend was werd het album de hemel in geprezen door internationale critici als Pitchfork, BBC en NME. Het voorprogramma is Sky Larkin, een trio uit Leeds dat eveneens positieve commentaar kreeg van NME. Het concert is uitverkocht, maar ik heb gelukkig wel een ticket!



09/12: Isobel Campbel & Mark Lanegan @ Vooruit: Ik neem aan dat ik deze americana-folk-whatever-tandem u niet echt meer moet voorstellen. Deze zomer brachten ze weer een samenwerking getiteld Hawk uit. Mark Lanegan maakte overigens een sobere maar sterke doortocht op Pukkelpop deze zomer. Voor grootheden als deze moet u uiteraard iets dieper in uw buidel tasten, tickets kosten 24,5 euro in vvk.

Isobel Campbell & Mark Lanegan- "Come Undone" by Marco Collins

10/12: My Cheap Little Dictaphone @ De Kreun: Deze steengoede Waalse baroque-pop-rock band moet dringend meer bekendheid in Vlaanderen verwerven. Voor de West-Vlamingen onder ons is dit dan ook de uitgelezen kans om de nummers van hun nieuwe album 'The Tragic Tale Of A Genius' te gaan bewonderen. Het voorprogramma is Pacovolyme.
Tickets kosten 9 euro in vvk en aan de kassa.



11/12: Soulwaxmas @ Ethias Arena: De gebroeders Dewaele hebben weer een megafeest voor de partypeople onder ons in petto. Zelf zullen ze als Soulwax en 2manyDj's verschijnen. Daarnaast komen de geweldige Duitse electrogod Erol Alkan, Busy Pictionary, Mixhell en Paul Chambers. Bovendien belooft men een 'very special guest'...
Megaparties zijn nooit goedkoop, en Soulwaxmas is geen uitzondering: 35 euro.



13/12: Penguin Prison - Matthew Deer @ Botanique: Voor de electro-popliefhebbers haalt de Botanique met de britten Matthew Dear en Penguin Prison heel wat lekkers in huis. Vooral Penguin Prison maakte zich het laatste jaar onsterfelijk met zijn eigen electropop en ongelofelijk goede remixen. Tickets kosten 13 euro in vvk.



14/12: Delorean @ Botanique: Deze indie-espagnolen lieten zich in 2010 niet onopgemerkt lieten met hun nieuwe album 'Subiza'. Delorean maakt alternatieve dancemuziek die nogal balearic en tropisch klinkt. Tickets kosten 10 euro in vvk.



16/12: The Drums @ AB: The Drums is een van de meest gehypte nieuwe bands van het jaar, het verwondert me dan ook dat dit concert nog niet is uitverkocht. Terwijl ze deze zomer de Marquee op Pukkelpop overvol lieten lopen. Misschien is de vrij hoge prijs wat te veel van het goede voor deze surf-rockers, zelfs voor de geilende tienermeisjes.
Tickets kosten 21 euro in vvk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten