woensdag 1 december 2010

The Soft Moon - The Soft Moon


Let's face it, De East Coast van de Verenigde Staten telt slechts één coole stad, en dat is ondanks het grote aantal uitstekende bands uit L.A. nog steeds San Francisco and Sand Francisco only.

Het mag u dan ook niet verwonderen dat Luis Vasquez, niet te verwarren met Velazquez, deze stad als uitvalbasis koos. Who the fuck is Luis Vasquez? Wel u leert hem beter kennen onder zijn alter ego The Soft Moon, die toevallig ook nog eens vorige maand een fantastisch gelijknamig debuutalbum de wereld in heeft gesmeten.

The Soft Moon is een wonderbaarlijk staalhard rock album van de duisterste hoeken van de Sint Franciscaanse onderwereld. In deze indrukwekkende hel domineert één en slecht één duivels instrument, de elektrische gitaar. Zij heerst met ijzeren hand en de onderdrukt alle andere muzikale fauna en flora in dit barre landschap. Vocals komen er, op wat gefluister en gejammer na, amper aan de pas. Voor de rest heeft de engel des duisternis die Vasquez schijnt te zijn enkel nood aan wat drumwerk en elektronica om de waanzin van de Mojave woestijn op ons te projecteren.

Het resultaat is een magnifiek pikzwart punk/new-wave (maar vooral) shoegaze-album. Het is de ideale achtergrondmuziek om uzelf door de ijskoude straten tussen de stervende daklozen te manoeuvreren. En ondertussen kan er best nog wel een danspasje vanaf. Ondanks de angstige en grimmige sfeer maakt The Soft Moon immers gebruik van zalig strakke beats à la The Cure's A Forest.
Let er wel op dat u -tussen het dansen door- even de hulpdiensten belt voor de stervende daklozen aangezien u anders uw aansprakelijkheid in het gedrang brengt.

Tracklist:

1. Breathe The Fire 3:14
2. Circles 4:02
3. Out of Time 3:52
4. When It’s Over 4:25
5. Dead Love 4:04
6. Parallels 3:10
7. We Are We 2:29
8. Sewer Sickness 2:33
9. Into The Depths 3:27
10. Primal Eyes 2:41
11. Tiny Spiders 3:50


The Soft Moon - Breathe The Fire by Hadrianestou?
The Soft Moon - Tiny Spiders by morrisday

Geen opmerkingen:

Een reactie posten