maandag 22 november 2010

Bikini - RIP JDS EP


Het duo Bikini wordt gevormd door Nigel Diamond en Olivier Bonnard. Die laatste genoot een opleiding aan de Royal Academy Of Music (RAM) in Londen en volgde hierna studies aan Glen-Lyon Norfolk School in Victoria, Canada. Op deze school maakte hij voor het eerst kennis met Nigel Diamond, die uit Miami afkomstig is.

Toch moesten we tot na hun beider (archaisme!) schoolcarrière wachten tot ze samen muziek begonnen te maken. Bovendien is hun productieproces eerder apart te noemen. De bijzondere procedure loopt als volgt. Als eerste is Olivier aan zet, hij schrijft melodieën en neemt vocals op die hij vervolgens naar Nigel stuurt.
Heer Diamond begint vervolgens met deze stukjes te spelen en puzzelt ze uiteindelijk aaneen met toevoeging van eigen elementen. Vervolgens wordt het resultaat gemasterd en uitgebracht, zonder dat Bonnard er nog iets aan kan toevoegen. Ondanks dat Bikini een duo is werken ze dus nooit tegelijk aan hun muziek.

Het resultaat is indie elektronica met een hoge experimentele factor. Zo kan je ook de nieuwe RIP JDS EP omschrijven.
Er zit zeker iets electro-pop in maar dit werkt zeker niet volledig door. Uiteindelijk bekom je dus alternatieve dance-muziek à la remixen van Lifelike of Kris Menace, maar dan van songs van Gold Panda of Passion Pit. Zeker als ze voorzien zijn van een beat, bijvoorbeeld in American Morning. Nu begrijpt u vast wat ik bedoel...of niet?

Hoe dan ook, het is een interessante (niet ironisch bedoeld) EP, en een groep om in de gaten te houden.

Tracklist:

1:40 | 1. (((()))) / Diamond’s Departure
4:08 | 2. American Mourning
3:14 | 3. Palm-Aire
3:52 | 4. ACheerlaeder
6:01 | 5. R.I.P.
1:17 | 6. Untitled (Bonus Track)



Er liep iets mis, voor meer audio richt u zich best tot Bikini's MySpace.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten