donderdag 18 november 2010

The Chain Gang of 1974 - White Guts


The Chain Gang of 1974 is het soloproject van ene Kamtin Mohager uit Denver. Hoewel een geboren en getogen Amerikaan is deze heer Perzisch van origine, wat me doet vermoeden dat zijn ouders na de val van de Sjah naar Amerika zijn weggevlucht van het Ayatolla-regime. Al leid ik deze vage informatie op een impliciete en onhistorische manier af uit een promotekst. Shame on me.

Op hun MySpace (jup I still use it!) stellen zich voor als deel van de Reagan-era-revivalists, wat ongeveer neerkomt op het teruggrijpen naar de periode rond 1974.
Erg ouderwets klinkt het thans niet, Kamtin werkt met strakke en hippe beats en synths die hij omvormt tot een disco/electro-achtig geheel, mede dankzij zijn hoge stembereik, bijvoorbeeld in Devil Is A Lady.

White Guts
is het veelbelovende debuutalbum van deze (excusez le mot) gangbanger. Hij zou perfect in de Kitsuné-collectie passen en doet me denken aan Où Est Le Swimmingpool, Penguin Prison, Nid & Sancy, LCD-soundsystem, Justice, de oude Goose en Fenech-Soler. Met andere woorden The Chain Gang of 1974 maakt opgewekte en uitstekende electro-pop met een 70's-80's geïnspireerde ondertoon en een formidabel ritmegevoel.


Hoogtepunten zijn het energieke Hold On en Visually Appealing. Daarnaast heb je enkele ruwere songs als DANCEKISSLOVEMOVE en F'n Head. Soms gaat hij echter richting de Franse toer op à la Anoraak zoals je in Matter Of Time duidelijk kan horen.
Afsluiten doet Kamtin met een tragere song 'Don't Walk Away' die een verband oproept met de rustigere gedeeltes op Black Light van Groove Armada, en dat is een enorm compliment.

White Guts is een erg gevarieerd electro-album, en dat zonder de algemene lijn te verliezen, comme il faut. Bovendien is het een uiterst dansbare plaat. Feesten maar.

Tracklist:

1 – STOP!
2 – Devil Is A Lady
3 – F’n Head
4 – Hold On
5 – DANCEKISSLOVEMOVE
6 – Visually Appealing
7 – Matter Of Time
8 – Make My Body
9 – Funk Giants
10 – Don’t Walk Away



The Chain Gang of 1974 - Visually Appealing by rayray4290

The Chain Gang of 1974 - Hold On by rayray4290

Chain Gang Of 1974 - Matter Of Time by The Screwface Exchange

The Chain Gang of 1974 - Don't Walk Away by beingremixed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten