maandag 15 november 2010

VA - Kitsuné Maison 10


Feest in muziekland! Het Franse Kitsuné Label brengt immers zijn 10de Kitsuné Maison compilatie uit. Deze feestelijke editie valt dan ook meteen op door het gigantisch aantal nummers, namelijk 25, waardoor het een dubbel-CD is geworden.

Er staat heel wat bekend volk op de compilatie, zoals Digitalism met z'n nieuwe single Blitz, Yelle, Two Door Cinema Club (met een remix van Mustang), Clock Opera, The Twelves en Guards. Daarnaast presenteert Kitsuné heel wat nieuwe en mij voorlopig onbekende bandjes die stuk voor stuk aangenaam verrassen.

Onder deze nieuwelingen zijn er uiteraard een paar die er naar mijn smaak bovenuit steken. Bijvoorbeeld het eerste nummer, The Red Kiss van The Aiku. Een geniaal 80's synth nummer van een Parijse jongeheer. Het klinkt enorm veelbelovend!. Ook de Gold Panda-electro van Beataucue mag er meer dan wezen.

Het Engelse The Heartbreaks brengt met Liar My Dear een Morrissey-achtige song, deze is voor de liefhebbers vanhet genre zeker niet slecht.
Housse de Racket maakt net als The Aiku erg aangename electro pop al klinkt deze minder retro, ook dit duo komt uit Parijs, niet voor niets de thuisbasis van Kitsuné.
Jolie Cherie brengt zelfs een uiterst cool lied in het Frans, net zoals Yelle. Vive la France.

Ook Duitsland heeft zijn vertegenwoordigers, zo zorgt Justus Könche voor een groovy disconummer met de onmiskenbare vocals van Alexis Taylor, een van de prominente leden van Hot Chip.


Young Empires brengt in alle sereniteit een prachtig en ietwat duister en traag nummer. Het heeft misschien iets weg van Witch House, maar is het zeker niet. Van Witch House moeten ze blijkbaar niet weten in Parijs!

Kitsuné heeft een duidelijke voorkeur voor electro, buiten enkele uitzonderingen zoals Guards dan. Binnen de vage term electro verschillen de stijlen op de compilaties altijd vrij sterk. Zo vinden we deze keer met Palmbomen zelfs Chill house terug, zoals de naam al doet vermoeden is dit een Nederlandse artiest/band. Desondanks klinkt Moonchildren fantastisch.

Ook punk-electro komt aan bod met Punks Jump Up, niet slecht, maar geef mij maar The Subs. Het verdwijnt dan ook in het niets bij hetgeen wat volgt. Het Australische Strange Talk blaast me werkelijk omver met hun geweldige psychedelische electropop, al doet Climbing Walls wat denken aan Yeasayer's Madder Red met een flinke lading dance.

Ook de bekende namen doen het uitstekend, vooral Clock Opera is uitzonderlijk mooi en de Mustang remix van TDCC is een instant-klassieker.

Zoals gewoonlijk heeft JBAG een minimix van de compilatie gemaakt die u geheel gratis kan downloaden (via soundcloud onder).

Tracklist;

CD1
01. Cascadeur – “Walker (Early Remix)”
02. Guards – “Don’t Wake The Dead”
03. Is Tropical – “South Pacific”
04. Yelle – “La Musique”
05. Two Door Cinema Club – “What You Know (Mustang Remix)”
06. BeatauCue – “Disque Oh”
07. Strange Talk – “Climbing Walls”
08. Punks Jump Up – “Blockhead (Edit)”
09. The Aikiu – “The Red Kiss”
10. Flight Facilities – “Crave You (feat. Giselle)”
11. Jolie Cherie – “Insomnie”
12. Wild At Heart – “Get Related”

CD2
01. Clock Opera – “Once And For All”
02. Icona Pop – “Manners (Extended)”
03. Young Empires – “Glory Of The Night”
04. Housse De Racket – “Chateau”
05. Teeth – “See Spaces”
06. The Heartbreaks – “Liar, My Dear”
07. Waylayers – “Fires”
08. Digitalism – “Blitz”
09. Black Strobe – “Me & Madonna (The Twelves Remix)”
10. Justus Kohncke and Alexis Taylor – “Sorry”
11. Psychobuildings – “Terror Management”
12. Palmbomen – “Moon Children”
13. May68 – “The Prisoner (Cécile Remix Jerry Bouthier Edit)”


Kitsune Maison 10--Kitsun Maison 10 minimix by JBAG - 12 by arrhythmiamusic
BeatauCue - Disque Oh! by BeatauCue
Glory of the Night (Demo) by youngempires
Two Door Cinema Club: What you know (Mustang "Only for Dj's" Remix) by Mustang Mixtapes & Tracks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten