donderdag 25 november 2010

Turboweekend - Bound EP


Denemarken creëert stilaan een eigen indie scene die best in staat is de concurrentie aan te gaan met Zweden. Overigens een indie-scene die België de loef af steekt (Terwijl België dubbel zoveel inwoners heeft). Dat blijkt nog maar eens uit het trio Turboweekend.

Al moet gezegd worden dat Turboweekend geen nieuwe band is. Ze bestaat sinds 2006 en brachten alreeds 2 albums uit (het laatste in 2009). Maar bandleden Silas Bjerregaard (Vocals), Martin Petersen (Drums), en Morten Køie (Bass) spelen al sinds 1996 samen muziek. Hoe dan ook, na hun tweede album 'Ghost Of A Change' werden ze wereldberoemd met een territoriale beperking tot Denemarken. Ze kregen een contract bij Supervision en werden daardoor collega's van andere 'bandjes' als Franz Ferdinand, Crystal Castles en Kaiser Chiefs.

Nu het hen voor de wind gaat belooft het derde album niet meer al te lang op zicht te laten wachten. In de tussentijd brengt Turboweekend een nieuwe EP 'Bound' uit.

De Bound EP is een opmerkelijk stukje indie, met een vleugje rock, een snuifje electro en een tikkeltje pop.
Ze begint met het fantastische Drums In The Dark, Silas profileert zijn vrij warme stem en wordt daarin begeleid door Coco Malaika van Quadron (denk ik!). Let vooral op de mooie koperblazers.


Naast Coco zijn er nog gastartiesten betrokken bij enkele nummers. Zo leverden Casper Clausen van Efterklang, Ty Bulmer van New Young Pony Club, August Rosenbaum en Jeppe Skjold en Niklas Antonson van Slaraffenland een bijdrage. Toch niet van de minsten me dunkt!

Into The Pavement bevat wat meer electro en is iets opgewekter. Maar in Lost And Found krijgt Silas pas echt weer de kans om zijn uitstekende stem te laten stralen. Ook de muziek is opmerkelijk, ze heeft iets psychedelisch à la Caribou, ik kan het niet echt verwoorden, but I like it.

Als er een single in deze EP zit is het wel het aanstekelijke Now, gezien haar herkenbare melodie. Afsluiter Spider Of Light is daar en tegen een moeilijker en trager nummer, maar daarom zeker niet slechter.

Turboweekend biedt u de Bound EP gratis (als download) aan op haar website in ruil voor uw gegevens. Geinteresseerd? => klik hier.
U kunt verder vrijblijvend een donatie doen, 50% van uw donatie gaat rechtstreeks naar de band, 50% gaat naar UNICEF.

Deze website ziet er overigens erg professioneel uit en biedt fans de mogelijkheid om onder de sectie "fan made" zelf een cover art voor de EP te ontwerpen, remixen van de nummers te maken of Into The Pavement van een video te voorzien. Die laatste is voorlopig enkel van een teaser voozien.

Tracklist:

01. Drums In The Dark [04:17]
02. Into The Pavement [04:03]
03. Lost And Found [05:35]
04. Now [04:34]
05. Spider Of Light [06:07]



Into The Pavement by Turboweekend

Turboweekend - Now (Brynjar and Borneland Remix) by BLINDO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten