donderdag 30 september 2010

Kyü - Kyü


Ze worden bedolven onder de laaiend enthousiaste recensies, en terecht, want het debuut van het Australische duo Kyü is een innovatief meesterwerk.

Kyü bestaat uit Alyx Dennison en Freya Berkhout, twee jonge meisjes uit Sydney, ze werken nog maar een jaar samen maar waren daarvoor ook al individueel actief in de muziekscene.

De reden waarom iedereen zo positief is is niet ver te zoeken. Soor zeer krachtige pop te mengen met tribal creëren ze een unieke sound die ergens tussen Björk en Coco Rosie inhangt. Al worden ze dankzij hun absoluut prachtige vocals toch vooral met Björk vergeleken.

Het is duidelijk dat deze juffrouwen uitzonderlijk getalenteerd zijn. Buiten hun magnifieke stemmen steken de nummers op hun gelijknamige debuutalbum zeer goed in elkaar, vooral de tribal drums maken het plaatje af.


En er zitten ook wat rariteiten bij, zo hoort u in Sim een soort doedelzakconcert (Ik ben Mac Samson en ik ben Mac Gert!). En de intro en outro (Foreword en Stop) zijn ambient nummers die er even goed niet hadden kunnen staan maar in feite niet storen.

Luister vooral naar de single Pixiphony en naar Sistar en Koi, naar mijn mening het trio dat van deze plaat een top-debuut maakt. Al is Sunny In Splodges ook een ferm nummer.

Kyü werd al meerdere keren omschreven als "the next big thing". Awel, ik zen ne keer benieuwd se. Om het met de woorden van een gemarginaliseerd individu (waar u zelf een naam mag op plakken) te zeggen.

Tracklist:

1 Foreword
2 Sistar
3 Pixiphony
4 Trains
5 Koi
6 Trax
7 Sim
8 Cyathea Amintae
9 Sunny In Splodges
10 Stop (reprise)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten