woensdag 29 september 2010

These Ghost -You Are Not Lost, You Are Here


Ze worden volop met Radiohead vergeleken, maar de sound van These Ghosts lijkt naar mijn mening op Mew of Stoffer Og Maskinen, een sound waar ik trouwens absoluut verslaafd aan ben.

Dit trio uit het verre oosten van het Verenigd Koninkrijk trakteren ons dan ook op een vrij geweldig debuutalbum, You Are Not Lost, You Are Here.

Eerder dit jaar kwam de single Luna al uit, en Jezus Christus wat een wereldsong is me dat. Het gitarenwerk, het zachte hoge gezang, je kan er alleen maar van gaan kwijlen.

Ook met hun andere songs bewijzen ze dat ze een uitstekende festivalband zijn. Maar zeker niet alle nummers zijn en al etherisch rockgeweld. Neem bijvoorbeeld A Fear Of Flying, waar de gitaren vervangen zijn door violen en cello's of The Way We Once Were waar de akoestische gitaren heersen. Ik moet u niet vertellen dat ook deze rustige nummers bloedstollend mooi zijn. Als zijn er naar mijn smaak net iets te veel kalme tracks.


Bovendien is er nog meer variatie voorzien. In Breathe In/Out krijgzn de bass en de drums de hoofrol toebedeeld om de laatste dertig seconden nog even wondermooi los te barsten. Dat finale epische element komt dan weer constant terug in This Is. Ze zingen het in feite zelf, en ze hebben gelijk: " This is beautiful".

Van mij mochten ze wel nog iets meer werken met overweldigende elektrische gitaren, om een soort shoegaze-effect te creëren, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. En ze moeten nu ook niet meteen een tweede Mew worden.

These Ghosts hebben alles in zich om het komende jaar door te breken bij een iets breder publiek. Maar het publiek is een onbetrouwbare factor, donc on verra.

Tracklist:

01. What Seems Like Forever [04:18]
02. Cocoon [05:08]
03. A Fear of Flying [04:40]
04. Rational Thinking [04:03]
05. Breathe In/Out [04:05]
06. This Is [05:12]
07. The Way That We Once Were [02:54]
08. Luna [03:50]
09. Control [03:38]
10. Human Error [04:38]
11. The Escape [05:40]




1 opmerking: