maandag 13 september 2010

Bear In Heaven - Beast Rest Forth Mouth: Remixed


Dit jaar ging de eer om Pukkelpop te openen naar Bear In Heaven, onterecht, want zij verdienden waarlijk een veel betere plaats op de affiche. Hun Beast Rest Forth Mouth was een ware hype op het wereldwijde web (voornamelijk dankzij Pitchfork) en dat was dan weer geheel terecht.
Om dit succes te vieren brengt het trio (alleszins ik denk het het een trio is) uit Brooklyn heden ten dage zowaar een remixalbum uit. Driewerf hoera!

En ook deze uitbundige vreugde is meer dan terecht. Zo krijgt het werk van o.a. The Hundred In The Hands, High Places en Twin Shadow te horen. Bovendien zijn de nummers vaak zo grondig bewerkt dat ze bijna geheel op zichzelf staan. Het is een uiterst goed dansvloeralbum geworden. Sommige mixen doen Caribou-esk aan (vooral die van Pink Skull) andere dan zijn geïnspireerd door Four Tet. Zelf ben ik verliefd op die drijgende electro waarmee BRAHMS Fake Out heeft versierd.


High Places pakt het heel anders aan, het resultaat klinkt als een soort van minimal Buraka Som sistema. Deru maakt van Deafening Love dan weer een ambient achtig iets à la Gold Panda. Ook Justin K Broadrick kiest tot mijn grote vreugde voor een meer epische stijl, geen dansvloermuziek maar wel prachtige en indrukwekkende shoegaze! Dit is zonder twijfel de beste remix van het geheel. Dé feesttrack is ongetwijfeld de bijdrage van The Hundred In The Hands.
En zo krijgt u een zeer interessant album vol indrukwekkende en erg uiteenlopende remixen.

Hoewel het dus máár een remix-ambum is kan ik niet anders dan u lichtjes te verplichten om toch de moeite te nemen om op de play-knop hieronder te drukken.

Tracklist:

1 Beast In Peace (The Hundred In The Hands Beast in Beat Remix)
2 Lovesick Teenagers (Twin Shadow Remix)
3 Ultimate Satisfaction (The Field Remix)
4 Wholehearted Mess (Pink Skull Remix)
5 Fake Out (BRAHMS Remix)
6 Drug a Wheel (High Places Remix)
7 Deafening Love (Deru Remix)
8 Dust Cloud (Justin K Broadrick Remix)
9 You Do You (Studio Remix)
10 Casual Goodbye (Epstein’s Galloping Gertie Remix)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten