woensdag 22 september 2010

Napoleon In Rags


Drie woorden: jong Engels geweld.
U denkt automatisch aan de achterlijke volbetatoeëerde Britse hooliganjeugd die zich al te graag collectief in een coma zuipt in de oerlelijke Spaanse toeristenoorden.
Of dacht u meteen aan de geweldige nieuwe generatie indierockers die alreeds klaar staat om de oude muzikale elite te vervangen/vervoegen/vervolledigen?

Tot die nieuwe generatie mag u gerust Napoleon In Rags tellen. Dit jonge bandje, bestaande uit vier straffe gasten uit Swindon, laten nog maar pas van zich horen, maar ze verrasten me reeds erg aangenaam met hun twee demo's, Don't Let It Out en Dirty Hands. Niet voor niets stonden zij in het verleden al aan de zijde van hun eigen helden van Babyshambles en Bombay Bicycle Club.
Voorlopig kan u de heren enkel bewonderen in Engeland (o.a. samen met Metronomy), maar als hun geluid zo verder evolueert zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat ze stevig doorbreken.

Napoleon In Rags refereert trouwens naar een de lyrics van Like A Rolling Stone van de grote Bob Dylan. Wat Bob Dylan er juist mee bedoelde kan u hier
lezen.

Tenslotte biedt het label van de band, Tenga Music (dat ook David Lyre onder zich heeft) u een gratis download van Don't Let It Go via Soundcloud aan.

Don't Let It Out by napoleoninrags

Geen opmerkingen:

Een reactie posten