woensdag 22 september 2010

Niki And The Dove


Zweden heeft weer iets lekkers uit haar muzikale oven getoverd.
Niki and the Dove is de naam, een band die volgens haar eigen MySpace bestaat uit Disdishdance Cupid (zangeres Malin Dählstorm)en Psyche Berget

Hoe dan ook, Niki & The Dove wordt niet onterecht vergeleken met The Knife. Erik Hassle, ook wel de plaatselijke Robbie Williams genoemd, waagde zelfs te suggereren dat ze béter zijn dan The Knife, wat natuurlijk een volslagen idiote bewering is. The Knife is immers nog steeds de beste band aller tijden.
Toch komt Niki en haar vogel in de buurt. Velen noemen het The Knife op het Eurovisiesongfestival. (Zie daar de reden waarom het zeker niet beter is dan The Knife)


Met haar song Dj Ease My Mind blaast ze u krachtig à la Florence And The Machine omver. Haar stem is een episch kanon en de zware beat maakt er een zalig opzwepend geheel van.
Ook het bezwerende elektronische Under The Bridges is een prachtige art-popsong. Bovendien duurt deze maar liefst negen minuten waardoor ze u echt alle hoeken van de kamer laat zien. Winterheart is iets minder flitsend en meer ingetogen. Het doet me sterk denken aan Little Dragon. Buiten deze drie tracks is er nog niets beschikbaar, wat hoogstwaarschijnlijk betekent dat Niki & The Dove het najaar zal kleuren zoals Iamamiwhoami dat met het voorjaar heeft gedaan. Er is zelfs een duidelijke muzikale gelijkenis.








Als u zich nu inschrijft voor de mail list van de band op hun website krijgt u gratis en legaal een download van Winterheart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten