donderdag 6 januari 2011

Teen Daze - My Bedroom Floor


Teen Daze bracht ons veel moois in 2010: een geweldige Washed Out cover in mei, een geniale debuut EP 'Four More Years' in de zomer en dit najaar een tweede EP 'Beach Dreams'.

In het begin werd Teen Daze al te vlug in het 'Chill Wave' vakje geklasseerd, en de link met artiesten als Washed Out en en de sound van Four More Years wezen ook wel min of meer in die richting. Maar Beach Dreams brak met de verwachtingen en liet eerder een zomers indie surfpop geluid horen.

In de laatste ogenblikken van Hare Jaarlijkse Majesteit 2010 bracht Teen Daze een nieuwe release uit genaamd My Bedroom Floor. Ik ben niet zeker of we het mogen beschouwen als zijn debuutalbum, het is immers een verzameling van onuitgebracht materiaal daterend van januari tot april 2010.

Hoe dan ook, de Canadese slaapkamer artiest laat iets helemaal anders horen dan de pop van Beach Dreams en sluit deels weer aan bij Fore More Years, de songs zijn immers in dezelfde periode geschreven. Langs de andere kant is er ook een duidelijk verschil met zijn eerste EP. My Bedroom Floor is niet zozeer chill wave dan wel vrolijke instrumentale electro met een opmerkelijk hoog tempo.


Nummers als For Sweet Dave (In The Future) doen me een beetje denken aan de 'Ecole Nantais' (Valerie e.d.) terwijl Show Me Your Movements en consoorten een zekere nerd-factor vertoont zoals de 8bit van Unicorn Kid. Eén ding is alvast duidelijk, dit is een feestelijke dansplaat, het plezier en de levensvreugde spat er vanaf, vergezeld van enige tropische invloeden (ondanks het feit dat Teen Daze uit Vancouver komt). Dat feestelijke zal u niet verwonderen aangezien MBF werd uitgebracht ter gelegenheid van New Years Eve.

Met de derde release leren we dus weer een nieuwe kant van Teen Daze leren kennen, en ik moet bekennen dat ik ze misschien wel de leukste van de drie vind.
Ik ben blijkbaar niet alleen, Teen Daze wordt populairder met de minuut en My Bedroom Floor is (zo zegt men) nu al een van de meest gedownloade albums op Bandcamp ooit.

De toekomst ligt in 2011, in Teen Daze, in Bandcamp (byebye Myspace) en aan u!

Tracklist:

1. Keep The Girls Away
2. Bobby’s Almost Here
3. Fall In Love
4. For Sweet Dave (In The Future)
5. Show Me Your Movements
6. JTB
7. Discovery
8. Darcy Is El Tigre
9. Body Gray
10. I Need To Get The Power Man To Jimmy
11. Turn It Up Bells!
12. Light Cycles
13. Let’s Rock This Dagobah System

Stream het volledige album hier, meer informatie en downloads via Bandcamp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten