maandag 3 januari 2011

Dangerous Trap & The End Of Science - Split EP


2011 is nog maar pas begonnen en er komen al volop uitstekende nieuwe albums en EP's uit. Zo brengen de Amerikaanse Post Rock bands Dangerous Trap en The End Of Science brengen u een schitterende Split EP op 18 januari.

The End Of Silence komt uit Sand Diego en bestaat uit vader en zoon Mauro, zij zijn al sinds 2008 actief in de Post Rock wereld en brachten zowel in 2009 als 2010 al wat muziek op de markt onder Meters And Miles Recordings. Voor Dagerous Trap uit Charleston is dit daarentegen een debuut-release. En wat voor een!

Vier fantastische tracks -twee per band- vormen een prachtig staaltje Post Rock van de bovenste plank. Ik heb geen idee welke van beiden bands ik het beste vind maar hun samenwerking komt alleszins bijna legendarisch over. Dangerous Trap's Oh, I've Been To Prague vond ik trouwens zo goed dat ik het maar meteen op Youtube heb gezet. Maar ook het zeer lang betitelde The Avid Hornet is ronduit indrukwekkend.
2011 zou wel eens een heel goed jaar voor de Post Rock kunnen worden, zeker met de aanstaande release van Mogwai's nieuwe "Hardcore Never Dies But You Will".

Tracklist:

1. Dangerous Trap – I Do A Pretty Good Muppet Walk
2. Dangerous Trap – Oh, I’ve Been To Prague
3. The End Of Science – The Avid Hornet Has To Dive Before It Enters The Transparent Lair Of Leaning Flowers
4. The End Of Science – LIVE! Orange Sunshine

Oh, I've Been To Prague:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten