donderdag 13 januari 2011

MillionYoung - Replicants


Met zijn Sunndream EP in 2009, gevolgd door de Be So True EP in 2010 groeide MillionYoung uit tot een van de hoofdfiguren van het chill wave genre naast bands als Washed Out en Teen Daze. Ook zijn remix-werk is schrikwekkend geniaal, zo voerde zijn bewerking van Memoryhouse's To The Light House mijn top 10 remixes van 2010 aan. Bovendien bracht het alter ego van Florida's coolste slaapkamerartiest Mike Diaz deze week nog meer moois. Op 11 januari werd zijn debuutalbum Replicants uitgebracht onder Old Flame Records (Wild Nothings, Soft Black).

Met Replicants telt 2011 haar eerst belangrijke chill wave release. Maar belangrijk of niet, zeker niet alle kritieken zijn enkel positief, al zijn de meeste commentaren wel degelijk zeer enthousiast.
Ikzelf heb een zeer grote achting voor Diaz en ben uitermate tevreden met zijn debuut. Het is lekker dansbaar, prachtig elektronisch en enorm chill, zozeer zelfs dat ik op slag mijn examenstress kwijt geraak als ik ernaar luister. Dit album zou elke student een uur voor de start van zijn examen moeten beluisteren, al zijn de meesten dan nog druk bezig de laatste kennis in hun overvolle hersenen te proppen.


Er zitten misschien wel wat mindere songs in, zoals Obelisk (al is dit eerder een intro) en Tokyo 3, maar in het geheel gezien zijn mijn negatieve opmerken minimaal. Diaz' stem is ongelofelijk mooi afgestemd op de tropische electro en het dromerige timbre veroorzaakt een escapisme-roes. Nu nog een strand en een van overmatig veel alcohol voorziene cocktail en de examens zijn totaal vergeten. Al kan dat nu ook weer niet de bedoeling zijn, dan zal ik maar even wat Witch House luisteren om de angst er terug in te krijgen.

Tracklist:

Obelisk 1:57
Cosmonaut 3:12
Easy Now 3:06
On-On 2:59
Replicants 3:17
Tokyo 3 0:57
001 2:39
Forerunner 3:23
Perfect Eyes 5:33
Calrissian 2:37
Sentimental 3:17
Gravity Feels 4:21
Synanthropic 5:36

MillionYoung - Cosmonaut

MillionYoung - On On

MillionYoung - Replicants

Geen opmerkingen:

Een reactie posten