woensdag 19 januari 2011

Beth Ditto EP


U herinnert zich vast nog wel Simian Mobile Disco's Temporary Pleasure album uit 2009. Er werden dat jaar weinig betere albums uitgebracht, waarmee ik enkel de astronomisch hoge kwaliteit van deze plaat wens te onderstrepen, want 2009 was zonder twijfel muzikaal een zeer goed jaar.

Hoe dan ook, de connaisseurs onder ons weten dat een van de nummers op deze prachtplaat, meer bepaald Cruel Intentions, voorzien was van de gastvocals van Beth Ditto. Mevrouw Ditto (aka Mary Beth Patterson) is zoals iedereen weet de opmerkelijke zangeres van de populaire Engelse punk-rockband Gossip. Daarnaast is ze een stijlicoon, een model (o.a. voor Jean Paul Gaultier), moddervet, anti-conformistisch en mateloos cool.

Hoe dan ook, uit die bijdrage aan Temporary Pleasure ontstond een kiem voor een verdere samenwerking tussen de heren van SMD en Ditto. Deze samenwerking uit zich nu in een fantastische titelloze EP, uitgebracht onder Beth Ditto's eigen naam.
Ditto's stem -die u moeiteloos altijd en overal meteen herkent- past perfect bij de zwierige en feestelijke electro van SMD. De vier tracks zijn dan ook stuk voor stuk de moeite waard. Zoals bij Gossip zingt Ditto vooral over de liefde en al haar toffe en minder toffe neveneffecten, SMD zorgt van zijn kant voor opzwepende beats en andere elektronica op haar typische eigenwijze manier.

SMD en Beth Ditto, het is een perfect huwelijk. Hopelijk volgen er nog meer liefdeskinderen.

Tracklist:

1 "Do You Need Someone" - 6'04
2 "Goodnight, Good Morning" - 7'00
3 "I Wrote The Book" - 3'57
4 "Open Heart Surgery" - 5'40

Beth Ditto EP preview

Geen opmerkingen:

Een reactie posten