dinsdag 4 januari 2011

The Kick - Anomalies


U kent The Kick, het solo project van David Sundqvist, misschien van zijn debuutalbum Metal Heart uit 2009, of van zijn vroegere bands, zo zat hij bijvoorbeeld in Fireline Angels met Sarah Assbring, nu beter bekend als El Perro Del Mar.

Hoe dan ook, David is ondertussen bezig aan een opvolger voor zijn debuut, maar ondervond een klein probleem. Na de samenstelling van het eerste album had hij immers een pak songs op overschot. Hij wilde ze niet op de opvolger zetten want de sound van het nieuwe album zou iets anders moeten worden. Maar de tracks weggooien was ook geen optie, daarvoor zijn ze volgens hem (terecht) véél te goed.


De oplossing was in feite eenvoudig. Hij nam de tien nummers in een week op en stelde ze op deze website gratis als downloads (ook in één geheel) ter beschikking van zijn fans onder de naam Anomalies.

We moeten dit dus niet als een tweede album zien, ondanks de hoge kwaliteit en kwantiteit. De indie rock van The Kick met elektronische elementen is een erg mooi cadeau van deze Zweedse jongeheer. Zijn aangename stem lijkt een beetje op die van Miike Snow's Andrew Wyatt maar de sound van het geheel is iets soberder en minder poppy dan het producers-trio dat Miike Snow is.
Deze mooie verzameling van ongereleasete nummers klinken volgens een mooie Zweedse gewoonte erg goed, ik zou bijna zeggen: "als muziek in de oren", maar dat is vrij normaal voor geluiden als deze.

Tracklist:

1. DRAW THE LINE
2. NEVER SAY ENOUGH
3. IN THE END
4. MODERN MAN
5. TRIANGA
6. AEROSOL
7. SMOKE AND MIRRORS
8. THE WISHING WELL
9. METAL HEART
10. VOICES (SUPER! REMIX)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten