woensdag 31 augustus 2011

Snowman - Absence

De zomer mag het dan serieus laten afweten, voor sneeuwmannen is het nog lang geen tijd. Toch bracht het Australische Snowman (gebaseerd in Londen, afkomstig uit Perth) in juni een uitstekend album genaamd Absence uit. Helaas is dit geen al te vrolijk verhaal, want bij de release kondigde het viertal meteen ook aan dat ze gesplit waren. Dit derde album is dus meteen ook het laatste voor de avant-garde tribal noise band.

Ondanks de split verdoet u uw tijd allerminst met het beluisteren van het indrukwekkende Absense, Pitchfork gaf ze zelfs een 8/10. De vage ambient elektonica met de haunting vocals en tribaal-Australische invloeden (o.a. in de beats) zorgen voor een erg krachtige en innemende sound. Het enige wat een beetje bij deze aparte stijl in de buurt komt is de arty Iamamiwhoami en misschien een klein beetje Zola Jesus (zonder haar stem dan). Mijn favoriete nummers zijn de titeltrack (met de geweldige noise outro) en White Wall.

Een album zonder band,... het is een beetje gedoemd om qua verkoop te mislukken, ik denk alleen al aan het fatale gebrek aan promotie. Absence is dus een ideaal album voor de echte underground hipster-kitties onder ons. Dat de kwaliteit daarnaast ook nog eens zeer goed is, is uiteraard mooi meegenomen.

Tracklist:

"Snakes & Ladders" - 3:58
"Hyena" - 3:14
"White Wall" - 4:10
"Séance" - 5:00
"∆ (A)" - 6:08
"Memory Lost" - 5:27
"A Vanishing Act" - 6:08
"Absence" - 6:30


Geen opmerkingen:

Een reactie posten