dinsdag 30 augustus 2011

Barretso - Celeste EP

In April was ik nog vol bewondering over zijn debuut EP Bright City Lights, en vandaag ben ik evenzeer enorm aangenaam verrast door de tweede EP genaamd Celeste van de electro-dj Barretso. De Chileen zit nog steeds bij Tuff Em Up Records (releasedatum: 24 augustus) uit Sydney en maakt binnenkort zelfs een tour door Australië. Op zich heeft Barretso dus weinig met Europa te maken, maar toch is zijn muziek duidelijk schatplichtig aan de rijke traditie van de Franse electro. Geen wonder dat Barretso vroeger remixen maakte van Valerie-leden als Futurecop! en Minitel Rose.

De vier clubhits op Celeste mogen er elk méér dan wezen, Chase is wat sneller, terwijl de fantastische titeltrack meer naar chill wave neigt, met stevige hints naar Anoraak. Mirage en het hevige Ultimo trekken die lijn verder. Al is de laatste track wel instrumentaal, terwijl de mooie vocals toch wel voor een meerwaarde zorgen. Wanneer Ultimo losbarst rond de derde minuut is het wel een toptrack!

Barretso is zonder twijfel een van de meest veelbelovende electro-artiesten van het moment. Deze EP is adembenemend. Ik wil meer. Veel meer!

Tracklist:

1 Chase
2 Celeste
3 Mirage
4 Ultimo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten