vrijdag 12 augustus 2011

Azari & III - Azari & III


Azari & III is in feite een duo, bestaande uit de Canadese producers Christian Farley, aka Dinamo Azari en Alphonse Lanza, aka Alixander II. Maar men kan de band ook als een quartet beschouwen, de vocals komen immers van Fritz Helder en Cedric Gasiada, en het zijn voornamelijk zij die de show stelen in de video's, het promotiemateriaal en op het podium (vermoed ik).

Naast Art Department zou men Azari & III als het tweede bewijs kunnen zien, dat de huidige retro-house beweging ten eerste erg succesvol is en ten tweede in Canada gebaseerd is, wat van Canada plots een enorm cool land maakt. Al mogen we de bijdrage van Hercules An Love Affair natuurlijk ook niet vergeten.


Maar goed, Azari & III zijn al goed twee jaar (sinds 2009) aan het doorbreken met hun abnormaal funky house. In den beginne met hun fenomenale club hit Hungry For The Power, daarna met het zo mogelijk nog succesvollere Reckless For Your Love en eind vorig jaar nog met Into The Night. Het was dus hoog tijd voor een spetterend debuutalbum, en ze hebben ons niet teleurgesteld. De eponieme plaat, uitgebracht via Coop (Cooperative Music) / V2 Records (Benelux) (Carla Bruni, Brett Anderson, Suede,...), is een ijzersterke mix tussen erg strakke instrumentale disco-house en van opwindende vocals voorziene dancetracks.


Hoewel de nummers waarbij Helder & Gasiada hun mond opentrekken wat toegankelijker zijn en ook uitstekend als clubhits fungeren, vind ik dat de instrumentale gedeelten absoluut niet moeten onderdoen. Vooral het messcherpe Infiniti is superieur en uiterst dansbaar. Manhooker en Change Of Heart zijn al oudere nummers, maar toch verrast hun kwaliteit me nog steeds. Afsluiter Manic is terecht de nieuwe single, even opzwepend, uitdagend en verslavend als Hungry For The Power en Reckless With Your Love!

Azari & III is een toonaangevend en uitstekend album, materiaal voor de eindejaarslijstjes. Volgende zaterdag staat de band op Pukkelpop, trek uw dansschoenen aan en haast u naar de Dancehall!

Tracklist:

Into The Night 5:16
Reckless (With Your Love) 5:46
Tunnel Vision 4:38
Indigo Azari & III 6:20
Lost In Time 6:17
Infiniti 6:08
Change Of Heart 6:45
Manhooker 4:48
Undecided 6:06
Hungry For The Power 5:05
Manic 5:44




Geen opmerkingen:

Een reactie posten