vrijdag 5 augustus 2011

The Horn The Hunt - Depressur Jolie


The Horn The Hunt is een zeer getalenteerd pop duo uit Leeds, bestaande uit zangeres Clare Carter en Joseph Osbourne. Ondanks de release van hun eponieme debuut in maart 2010 is de groep nog heel erg underground. Met de release van de steengoede single Raptor in november 2010 grepen ze echter mijn aandacht. Eind mei kwam hun nieuwe album Depressur Jolie in alle stilte uit, waardoor ik het pas eind juli onder ogen kreeg. Hun label White Label Music moet misschien toch iets beter hun best doen.

Ondanks het gebrek aan aandacht voor de band in het verleden, is Depressur Jolie een uitzonderlijk goed album, waardoor The Horn The Hunt stilaan steeds meer in the picture geraakt. De duistere elektronische indie pop van het duo is zelfs indrukwekkend te noemen. Naast Raptor staan er nog een handvol uitstekende songs op het album zoals Be The One, Pleasureland, Old Town Cow en Animal Magic. De invloeden van Kate Bush, David Lynch en The Knife zijn dan ook goed te horen.


Volgens de band is het album een avontuurlijk verhaal, een Brits-koloniale reis naar een tropisch eiland, waar men overvallen wordt door roofdieren, gevaarlijke planten, uitbarstende vulkanen en heimwee. Het is dan ook een vrij lang album van een klein uur. De plaat heeft inderdaad een opwindende toon, wat versterkt wordt door Clare's krachtige stem. Daarnaast is er ook plaats voor een ongelofelijke schoonheid, zoals in het waanzinnig mooie Bear Trap, een van de beste nummers die ik deze zomer al hoorde.

Ik zou het een grote zonde vinden mocht The Horn The Hunt nooit doorbreken in een iets grotere kring dan nu. Fans van Fever Ray, The Knife, Planningtorock en Glasser zullen dit zeker kunnen smaken. Wie weet staat het duo volgend jaar wel op Dour of Pukkelpop.

Tracklist:

1.Depressur Jolie 05:20
2.Harpoon 03:02
3.Raptor 04:24
4.Henry's Out 02:26
5.Be The One 05:00
6.Pleasureland 03:17
7.Lava Dreams 04:27
8.Old Town Cow 04:29
9.Bear Trap 05:08
10.Animal Magic 04:43
11.Nowhere Near 04:25
12.Follow You In There 03:46
13.The Wait 05:24

U kan het hele album streamen op Bandcamp.




1 opmerking: