donderdag 4 augustus 2011

Cut Off Your Hands - Hollow


Cut Off Your Hands mag zich tot het lijstje van aangename verrassingen uit Nieuw-Zeeland rekenen. Ook al brachten ze reeds een debuut in 2008 (You & I) uit, met hun nieuwe album Hollow bereikt hun prachtige 80's indie pop voor het eerst mijn waarderend gehoor. Het viertal heeft duidelijk naar The Smiths geluisterd, iets wat nooit veel kwaad kan. Behalve indien men werkelijk Morrissey's vegetarisch gezever au sérieux zou nemen.

Hollow lijkt wel een Nieuw-Zeelands antwoord op The Crookes, maar dan zonder de Britse kantjes en met grootse refreinen, zoals in Hollowed Out. Het album heeft bovendien soms iets weg van dream pop en zelfs van Grizzly Bear, luister maar eens naar Oh Hell.

Vooral de up tempo single Fooling No One doet het erg goed op het internet, het is dan ook een fantastisch energiek nummer met een al even rusteloze videoclip. Daarnaast is vooral Down & Out een heel erg sterke song, al zijn de tragere nummers eveneens wondermooi. De stem van Nick Johnson wordt gekenmerkt door een zekere tristesse, een bijzonder mooie schakering. Toch steunt Hollow vooral op het uitstekende gitaarwerk van Phil Hadfield en Michael Ramirez.

Tracklist:

01. You Should Do Better
02. Nausea
03. By Your Side
04. Hollowed Out
05. Oh Hell
06. All It Takes
07. Fooling No One
08. Down And Out
09. Buried



Cut Off Your Hands - Hollowed Out by ology

Geen opmerkingen:

Een reactie posten