dinsdag 9 augustus 2011

Moonbeams - The Daisy Chain


Moonbeams is het alter ego van Ryan - Moonbeam - Lescure uit San Francisco, een zeer talentvolle heer die met behulp van zijn vrienden Ryan Haynes (gitaar), Kyle Baudour (bass), en Alvin Fenner (drums) (en volgens sommige bronnen ook Sam Hewatt) fantastische shoegaze maakt. Moonbeams zijn trouwens lichtstralen van de maan, een fenomeen dat zeer mooi bij het genre past. Het nieuwe album The Daisy Chain kwam eind juni uit via shoegaze-label Hop Skip Jump Records en is volledig te beluisteren en te koop op Bandcamp.

Ryan weet als geen ander de essentie van het genre in zijn muziek te laten weerklinken: dreamy, zachte vocals, allesoverheersende en bloedmooi rommelige gitaren en de kunst om met veel lawaai toch erg chilled en teder over te komen. Tenzij men liever het hardere subgenre hoort à la A Place To Bury Strangers en Ceremony natuurlijk. Ik kan niet kiezen, en dat hoeft ook niet.


Hoe dan ook, The Daisy Chain is een prachtig en hartverwarmend album dat me doet denken aan de hoogdagen van Slowdive, maar dan zonder vrouwenstem, misschien ook wel iets eenvoudiger en met een klein gebrek aan hoogtepunten. Toch maakt die eenvoud juist de kracht uit achter deze plaat, het is simpelweg genieten, verder niets.

Tracklist:

1. Introducing
2. Sundays
3. Forever
4. The Daisy Chain
5. Lazy
6. Surrender
7. Ultraviolet
8. Oh Anna
9. Ivy
10. Shadows
11. I Still Love You
12. Eternal Life







Geen opmerkingen:

Een reactie posten