vrijdag 5 augustus 2011

Little Dragon - Ritual Union


Ritual Union, ik kan de naam al niet meet uitspreken zonder de titeltrack in mijn hoofd mee te zingen. De sublieme stem van zangeres Yukimi Nagano heeft nog niets van haar magie verloren. Het derde album van het Zweedse Little Dragon is uit sinds 25 juli via het Londense Peacefrog (José Gonzales, Jessica 6, Nouvelle Vague,...).

De rituele unie slaat uiteraard op het huwelijk, de cover art is dan ook een compilatie van oude foto's van pasgetrouwde koppels (let vooral op de Japanse vrouwen en hun bijzonder kleine gestalte). Het album borduurt verder op Machine dreams uit 2009 waarin de band de elektronische tour op sloeg. De ander bandleden Erik Bodin, Fredrik Källgren Wallin en Håkan Wirenstrand deden hun uiterste best om Ritual Union vol erg verfijnde en zeer subtiele - doch best soulvolle - elektronica te steken, ze zijn daar trouwens zo goed in geslaagd, dat het album naar mijn mening Machine Dreams overtreft.



Soms lijkt Little Dragon's muziek wel experimentele minimal zoals in When I Go Out, maar meestal zorgt Yukimi voor swingende nummers. Het beste voorbeeld daarvan, en meteen ook het hoogtepunt van het album is het fantastische Nightlight, eerder dit jaar gereleased als single.

Little Dragon staat dit jaar op Pukkelpop, niet te missen dus!

Tracklist:

"Ritual Union" – 3:30
"Little Man" – 2:41
"Brush the Heat" – 4:10
"Shuffle a Dream" – 2:58
"Please Turn" – 3:34
"Crystalfilm" – 4:49
"Precious" – 3:51
"Nightlight" – 3:25
"Summertearz" – 3:50
"When I Go Out" – 5:59
"Seconds" – 4:30



Little Dragon - Nightlight by VeeAre

Geen opmerkingen:

Een reactie posten