dinsdag 23 augustus 2011

Cicada - Sunburst



Cicada is het Londense duo Alex Gilbert en Alex Payne, vroeger vervoegd door de Ijslandse zangeres Heidrun Bjorndottir, maar zij is inmiddels geen full member meer. In het verleden maakte Cicada naam met de geweldige clubhits Falling Rockets, Metropolis e.a. Nu staat het duo er met het derde album Sunburst, wederom vol steengoede dancetracks. En dat sinds 15 augustus via Critical Mass Records.

Sunburst werd voorafgegaan door maar liefst vier singles: het funky Come Together (juli 2011), de zalige electrotrack Fast Cars (februari 2011), de disco-house bom Your Love (augustus 2010) - dit nummer lijkt wel van de geweldige Kris Menace, maar er is eveneens een gelijkenis met Groove Armada's Time & Space - en last but not least het oriëntaalse Magnetic (juni 2010). Die laatste is meteen ook mijn favoriet: de gastvocalist, Bollywoodzanger Shahin Badar zorgt voor een unieke clash der culturen. Naast Badar leenden nog een vijftal andere artiesten hun stem uit, waaronder ex-vocaliste Bjorndottir, Ex-Lost Valentinos lid Nick Valentino en Joel Pott van Athlete (te horen in Hit My Ego).

Ook de andere nummers zorgen voor veel dansplezier en vooral voor enorm veel variatie. Zo doet latino-spektakel Woh! de heupen buigen. Tokyo is dan weer een marimba gedreven chilled out house track. Verder moet je voor synth pop moet je bij de titeltrack zijn, afsluiter Don't Stare at The Sun is eerder electro-pop, enzovoorts. Toch is er een duidelijke rode Cicada-lijn in Sunburst. Het komt telkens neer op dansbare en catchy (zonder de verfijndheid te verliezen) dance-pop, met een licht disco gevoel.

Kortom, met Cicada is het altijd feest. Altijd zeg ik u!

Tracklist:


1. Intro
2. Come Together
3. Hit My Ego
4. Fast Cars
5. Woh!
6. Your Love
7. Magnetic
8. Tokyo
9. Sunburst
10. Don't Stare At The Sun



'Your Love' Edit by cicadamusic

Cicada - Come Together by Arsène

Cicada 'Magnetic' by cicadamusic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten