woensdag 10 augustus 2011

Pallers - The Sea Of Memories


Het Zweedse synth-elektronica duo Pallers doet het lang niet slecht voor een debuterende band, ze zitten niet alleen bij het prestigieuze Labrador label (The Radio Debt., Det Vackra Licket, Sound Of Arrows,...), daarnaast selecteerde Pitchfork Magazine hun singles The Kiss en Arctic Hymn voor hun forkcast (ook op NME en Hypem waren deze erg populair). Hun debuutalbum The Sea Of Memories ligt vanaf 27 september in de winkel. Mocht u de muziek maar niets vinden, dan verdient de plaat nog steeds uw appreciatie wegens de zeer fraaie cover art!

Het duo bestaat uit de blonde heren Henrik Mårtensson en Johan Angergård, die laatste is ook bekend van andere Labrador bands als Club 8, Acid House Kings en The Legends. Pallers gaat voor slow motion synth - ik durf het geen pop te noemen, eerder psychedelische doch best toegankelijke elektronica met disco en balearic invloeden.



De trage en zachte vocals passen erg goed bij de atmosferische synths en de softe beats. Terwijl hun single The Kiss wat doet denken aan Kraftwerk hoor ik ook Radiohead, Mirrors en Washed Out in de andere songs op het album. Wicked valt op door haar levendigheid (inclusief guest vocals, van wie is me een raadsel!) die contrasteert met de subliem langgerekte rest, en vooral met de bloedmooie - maar oh zo kalme - afsluiter Nights. The Sea Of Memories is een prachtige oase van schoonheid en rust, gooi die CD's met walviskreunen, vogelgekrem en kabbelende riviertjes dus maar snel weg.

Tracklist:

01. Another Heaven 4:28
02. Humdrum 4:44
03. Come Rain, Come Shine 4:00
04. Tropical Fishbowl 0:53
05. Years Go, Days Pass 4:07
06. The Kiss 5:38
07. Sound Of Silence 2:14
08. Wired 3:50
09. Wicked 3:40
10. Nights 6:54


Geen opmerkingen:

Een reactie posten