woensdag 18 mei 2011

SPC ECO - Big Fat World EP


"There is nothing better than shoegaze", die stelling bewijst SPC ECO nog maar eens met haar fantastische nieuwe Big Fat World EP, sinds 10 mei te koop en te beluisteren via bandcamp.

SPC ECO is een Brits-Amerikaans trio, met als frontvrouw de zangeres Rose Berlin, bijgestaan door multi-instrumentalist Dean Garcia (Bass, gitaar, drums, programming) en gitarist Joey Levenson. Voor deze EP werden eveneens een paar bijdrages van gastartiesten gebruikt. Na hun debuut van januari 2010 werden we overladen door een heleboel EP's, SPC ECO is dan ook een erg productieve band, die ondanks het hoge werkritme toch zeer geslaagde shoegaze kan afleveren.


Big Fat World concentreet zich niet zozeer op de typische 'wall of sound'-structuur, maar eerder op een ruw samenspel van dreamy vocals met duistere elektronica en een prachtige maar niet al te nadrukkelijke rol voor de gitaren. Het eerste nummer op Big Fat World, Gone, is voornamelijk ruwe rock maar heeft ook wat industrial in zich. Silo Too High is meer dreamy en ambient, op een gekke manier doet het me wat denken aan gothic, maar dan op een goede manier, al kan men zich dat waarschijnlijk moeilijk voorstellen. De titeltrack Big Fat World is eerder down to earth, maar net zo goed een prachtige song met hemelse gitaren.

Met Forever Now kiest SPC ECO nadrukkelijk voor een ambient sound, en ook Here I Am is wat breed uitgesmeerd. In afsluiter Feels Like Flying zit er wat meer melodie, maar blijft de band vasthouden aan het nogal epische karakter van de tweede helft van deze EP.

Als SPC ECO zo door blijft doen, kan de band nog wel eens eindigen bij de top van het shoegaze-genre. Hopelijk komt er snel een nieuw album.

Tracklist:

1.Gone 04:10
2.Silo Too High 04:16
3.Big Fat World 03:37
4.Forever Now 03:54
5.Here I Am 04:58
6.Feels Like Flying 07:48




Lezers met een browser die de bandcamp player niet ondersteunt (zoals Rockmelt) kunnen best de EP streamen op Bandcamp zelf, waar de player wel werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten