zondag 22 mei 2011

Kitsuné Maison Compilation 11 : “The Indie Dance Issue"


Maandag kwam de nieuwe Compilatie van het Franse Kitsuné uit, een modehuis/label met een uitstekend oog voor aanstormend talent. Er bevinden zich veel toch al wat bekendere namen tussen de artiesten: Logo, Guards, Is Tropical en Housse De Racket verschenen zelfs al eens op een eerdere Kitsuné Maison compilatie, ze zijn dan ook huisartiesten. Daarnaast vinden we ook Azari & III, Glasser en Creep terug. De compilatie draait, zoals u aan de titel kan zien, rond feestelijke indie-dance, maar veel verschil met anders - de compilaties staan meestal voor 3/4 vol met dance - is er niet. Opvallend is het eerste nummer Let's Go Al The way, de artiest/band is namelijk voorlopig anoniem en heeft dus geen naam. Het gaat in elk geval om een nieuw project, en het klinkt veelbelovend, maar meer weet ik ook niet.

Mijn aanraders:

Is Tropical - The Greeks: Dit jonge trio uit Londen passen perfect in het plaatje van Indie Dance. Een strakke beat met een opvallende leuke gitaarsound zorgen voor verfrissende electro pop.

Is Tropical - The Greeks by Posh Magazine

Peter & The Magician - Twist: een geweldige Disco/electro/house song! Wat had u anders verwacht van een samenwerking tussen Pierre-Alexandre Busson (Yuksek) en Stephen Fasano (vroeger) van Aeroplane (deze compilatie kleurt dus toch een beetje Belgisch). Het is eenvoudig maar zeer aanstekelijke italo-disco.

Peter & The Magician "Twist" by TheMagician

The Touch - Sermon: Touch gaat eerder voor de verfijnde electro met een zware beat. Ik heb geen idee wie deze Zweden echt zijn maar hun muziek is werkelijk subliem en valt een beetje te vergelijken met Booka Shade op zijn best.

Sermon by ThTch

Exotica - Conte d'été (Afrofunk Version): Dit is zonder twijfel het beste en leukste nummer op Kitsuné Maison 11. Het Franse Exotica bestaat uit Julien Galnier van Chateau Marmont en zangeres Clara Cometti.



Tracklist:

01. “Let’s Go All The Way” (Early Version)
02. Alexander Dexter Jones – “Phantastic Phone Call”
03. Housse De Racket – “Roman”
04. Polarsets: “Sunshine Eyes”
05. Gallops: “Miami Spider” (Ponciau edit)
06. Cosmonaut: “Say What You Want”
07. Creep – “Days” (Azari & III Remix)
08. Is Tropical – “The Greeks”
09. Peter & The Magician – “Twist”
10. The Touch – “Sermon”
11. Logo x Icona Pop – “Luvsick”
12. Beat Connection – “Silver Screen”
13. Nightbox – “Pyramid”
14. Guards – “Resolution Of One”
15. Fiction – “Big Things”
16. Exotica – “Conte d’Eté” (Afrofunk Version)
17. T.E.E.D - "Household Goods" (Justin Martin Remix Edit) [MP3 Bonus Track]



Geen opmerkingen:

Een reactie posten