dinsdag 17 mei 2011

Hooray For Earth - True Loves


De zomer van 2011 ziet er goed uit voor Hooray For Earth, het zullen hoogstwaarschijnlijk zeer belangrijke maanden worden. Een dik jaar na hun eerste Momo EP komt op 7 juni immers hun debuutalbum True Loves uit via Dovecote Records. Sinds vorig jaar werden de New Yorkers eveneens opgemerkt door big shots à la Pitchfork en Stereogum, hun debuut zal dus genoeg aandacht krijgen, en naar alle waarschijnlijkheid zullen de kritieken best positief zijn.


Hooray For Earth bestaat uit frontman Noel Heroux, bassist Christopher Principe, gitaarist/live synthist Gary Benacquista en drummer Joseph Ciampini. Men mag Heroux gerust omschrijven als hét genie achter dit album, het overgrote deel van de songs, melodiëen en ideeën zijn immers van zijn hand. Ofwel lukt het hem gewoon zeer aardig om alle lof alleen op te strijken. Hoe dan ook, de band past niet echt in één bepaald hokje, het gaat van synth pop, tot psychedelische of chil-out surf pop. Ze klinken alvast wel lekker indie.

True Loves wordt aardig geopend door het duistere Realize It's Not The Sun en het romantische (een beetje Anna Calvi achtig met al die drums) Last Minute. Maar u wordt pas echt van uw sokken geblazen door het grootse Sails. Het nummer is voorzien van zalige synths en een strakke beat. Vijf minuten lang muziek van een zeer hoog niveau! Ook titelnummer True Loves is een pareltje, vooral dankzij het leuke refrein en het hyperkinetische slagwerk. Het doet soms wat denken aan Passion Pit.


De synths op Same lijken dan weer op die van Planningtorock, maar de vocals en de melodie maken er eerder een new wave song van. Het refrein van Bring Us Closer Together is trouwens ook heel herkenbaar, en het heeft iets nostalgisch maar een echte fan ben ik er niet van. Afsluiter Black Trees is daarentegen een schitterende track, met wondermooie dreamy vocals.

True Loves is een veelzijdig debuut van een beloftevolle band. Songs als Sails, True Loves en Black Treas doen mij verlangen naar meer. Voor Hooray For Earth live aan het werk te zien zal u wel nog even mogen wachten, of naar Amerika gaan.

Tracklist:

01 - Realize It's Not The Sun
02 - Last Minute
03 - Sails
04 - True Loves
05 - Same
06 - Hotel
07 - No Love
08 - Bring Us Closer Together
09 - Pulling Back
10 - Black Trees

Geen opmerkingen:

Een reactie posten