zondag 1 mei 2011

Concertgids Juni 2011


De beste concerten volgens HEO? in Brussel en Vlaanderen in juni! Zoals u ziet is Juni een vrij schrale maand dankzij de examenperiode van de studenten - toch wel een belangrijk doelpubliek. Maar wees gerust, na juni volgt een zomer vol festivals!

WAAR?

- Brussel:
* Botanique / Koninklijk Circus
* AB (Ancienne Belgique)
* Vorst Nationaal
* Beurschouwburg
* Vk*
- Gent:
* Vooruit
* Charlatan
- Leuven:
* STUK
* Het Depot
- Antwerpen:
* Trix
* Sportpaleis/Lotto Arena
- Hasselt:
* Muziekodroom
* Grenslandhallen/Ethiasarena
- Kortrijk:
* De Kreun
- Brugge:
* Cactus Muziekcentrum

WAT?

- 02/06: Katy B @ Botanique

Ik ben niet meteen een fan, maar het debuut van deze Britse krijgt behoorlijke kritieken, en het optreden kan best de moeite waard worden.



- 03/06: Tune-Yards @ AB

Haar tweede album W H O K I L L werd terecht enorm positief onthaald door de vakpers. De Amerikaanse Merril Garbus aka Tune-Yards maakt experimentele, chaotische en bizarre muziek die anders (op een goede manier) is dan alles wat u al ooit heeft gehoord.



- 03/06: Moby @ Botanique (uitverkocht)

Moby heeft niet echt een introductie nodig, zijn nieuwe album Destroyed komt uit op 16 mei, dus de gelukkigen die een ticket konden bemachtigen zullen kunnen genieten van gloednieuw materiaal. Bovendien zijn Moby's rave-achtige optredens vrij legendarisch.



- 08/06: Wye Oak @ Vooruit

Wye Oak is een indie folk duo uit Baltimore die onlangs hun zeer mooie album Civilian uitbrachten. Ik ben een fan van de stem van zangeres Jenn Wasner.



- 09/06: The Raveonettes @ Vooruit

The Raveonettes zijn erin geslaagd om een van de beste albums van het voorjaar uit te brengen. Raven In The Grave is naar mijn mening echt een kroonjuweel. Als u houdt van bloedmooie en dromerige indie rock legt u best de boeken even aan de kant. Dit optreden doet mij dan ook het meeste pijn, aangezien ik het zal missen. Gelukkig komt de band ook naar Pukkelpop.



- 20/06: William Fitzsimmons @ Botanique

Zij die geilen op mannen met lange baarden en een akoestische gitaar zijn aan het juiste adres.



- 23/06: How To Dress Well + †‡† @ DNA Café te Brussel

Dit belooft een pijnlijk geniaal concert te worden. Het fantastische Duitse How To Dress Well bracht vorig jaar zijn briljante debuut Love Remains uit, hij kreeg daarvoor de 'Best New Music'-titel van Pitchfork en een mooie plaats in mijn album top 80. De sound van HTDW is een combinatie van unieke r&b en zeer experimentele en ambient elektronica.



†‡† (Ritualz) is met SALEM dé beste Witch House act ter wereld. Ze overdonderen u al te graag met megalomane en angstaanjagende synths. Men zou zelfs kunnen spreken van hét Ritualz-gevoel - dat u ervaart als u bevangen wordt door hun duivelse 'wall of sound'. Deze mysterieuze oogappels van Disaro Records wil ik voor geen geld missen, helaas wél voor een examen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten