vrijdag 23 september 2011

Twin Sister - In Heaven


Sommige albums kiezen voor een indirecte aanpak. In plaats van de luisteraar meteen te overbluffen, betoveren ze hem langzaam, maar wel dubbel zo doeltreffend. Zo is het ook bij In Heaven, het langverwachte debuut van Twin Sister, de geweldige band uit New York (néé niet uit Brooklyn, wel uit Long Island) die u vast nog kent van het fantastische All Around And Away We Go en de Color Your Life EP.

In het begin van de week wist ik eerlijk gezegd niet wat ik van In Heaven moest denken, inmiddels vind ik het een meesterwerk. De hemelse en o zo kwetsbare dream pop van Twin Sister zorgt voor een van de meest romantische albums van het najaar. Daar zijn twee goede redenen voor, ten eerste de donsdeken-zachte stem van zangeres Andrea Estella en ten tweede de grote mate van subtiliteit die het album beheerst. Geen bombast, geen geroep, geen .... Alles vloeit perfect in elkaar over.

Het merendeel van de songs bestaat uit dreamy ballads, maar er staan ook een paar funky semi-disco tracks op. De beste is ongetwijfeld Bad Street, mijn favoriete track op het album. Daarnaast ook het aanstekelijke Saturday Sunday. Verder moet u zeker uw oren te luister leggen bij Gene Ciampi en Spain. Ten slotte verdient ook afsluiter Eastern Green een vermelding wegens de prachtige harmonieuze vocals en de shoegaze-achtige intermezzo. Deze song is in staat om uw hart plots aan stukken te rijten, houd u schrap!

In Heaven is haar naam meer dan waardig. Het album komt op 27 september uit via Domino Records. Stream het in zijn geheel via soundcloud. Twin Sister staat op 15 november in de Botanique te Brussel.

Tracklist:

Daniel
Stop
Bad Street
Space Babe
Kimmi in a Rice Field
Luna's Theme
Spain
Gene Ciampi
Saturday Sunday
Eastern Green



Geen opmerkingen:

Een reactie posten