donderdag 29 september 2011

Big Troubles - Romantic Comedy

Een paar weken geleden mepte Girls me nog van mijn stoel met hun geweldige Father, Son, Holy Ghost album. Maar nu krijgen de heren uit San Francisco plots serieuze concurrentie van hun broerders uit New Jersey. Big Troubles is een viertal geleid door zangers Alex Craig en Ian Drennan. Ze releasten op 27 september via Slumberland Records hun tweede langspeler genaamd Romantic Comedy.

Romantic Comedy is een perfect popalbum. Net als Girls spelen Big Troubles vooral de dreamy-kaart, met idyllische elektrische gitaren en harmonieuze engelachtige vocals. Het hoeft u dan ook niet te verbazen dat deze band evenzeer heel wat weg heeft van The Pains Of Being Pure At The Heart. Op hun komende tour spelen ze zelfs meermaals in het voorprogramma van deze indie cultband. Nu, Romantic Comedy heeft zo een gigantisch potentieel dat Big Troubles over een paar jaar zelf wel eens een cultband kan worden.

De kers op de taart van de LP is ongetwijfeld de eerste single Sad Girls (inclusief de rare doch leuke video), een erg verslavend nummer waarvan u de lyrics al snel zal meezingen. Daarnaast wil ik uw aandacht - ongevraagd maar met aandrang - in de richting van het uitstekende Misery gidsen. You'll Be Laughing is een van de interessantste songs wegens haar trage opbouw, die contrasteert met het opgewekte ritme van de andere nummers. En ik zou overigens bij elk nummer wel een lofrede kunnen afsteken, maar laten we eerlijk zijn: ik ben er te lui voor, en u wil deze stuk voor stuk hemelse tracks liever zelf ontdekken. Zolang u Minor Keys en Softer Than Science maar niet vergeet.

Romantic Comedy is een overdonderend geniaal album. Zonder twijfel het beste van de week!

Tracklist:

1. She Smiles For Pictures
2. Misery
3. Make It Worse
4. Sad Girls
5. You'll Be Laughing
6. Minor Keys
7. Softer Than Science
8. Time Bomb
9. Engine
10. Never Mine


Geen opmerkingen:

Een reactie posten