maandag 19 september 2011

Modern Art - Circuit Lights (1982 - 1986)


Het nieuwe Domestica label uit Barcelona is onlangs gestart met een bewonderingswaardig project. Zij menen immers dat veel labels van vandaag, oude releases opnieuw uitbrengen, terwijl dat vaak niets bijbrengt aan de muziek of ze soms zelfs slechter maakt en het daarenboven vaak compleet overbodig is. Daarom brengt Domestica oude muziek uit die het wel écht waard is om uit te brengen, en die vaak zelfs nog nooit eerder is uitgebracht.

Hun eerste vinyl-release is de ongelofelijke compilatie Circuit Lights van het Britse Modern Art (ook gespeld als The Modern Art en Mødern Art), een verzameling van songs uit de periode van 1982 tot 1986. Modern Art was in deze tijd het alter ego van Gary Ramon. Het was een psychedelische rockband die nooit optredens gaf, maar wel twee studioalbums en enkele cassettes heeft uitgebracht. Vanaf 1990 hield Ramon zich echter bezig met zijn nieuwe band Sun Dial, een groep die overigens nog steeds actief is (laatste self-titled album dateert van 2010).

De tracks op Circuit Ligths zijn het resultaat van een erg elektronisch-gerichte periode van Modern Art, ze doen dan ook denken aan een mix van Kraftwerk, Joy Division en New Order. Ik hoef u aldus hopelijk niet meer van de superieure kwaliteit van deze release te overtuigen. Naast de erg stijlvolle synths krijgen we ook zeer coole psychedelische gitaren op ons bord. Als Modern Art een hedendaagse band zou zijn, dan zou men ze waarschijnlijk netjes naast John Maus plaatsen. Het is waarlijk om van te smullen! En het is inderdaad zoals Domestica het stelt: het is verbazingwekkend dat dit nooit eerder is gereleaset.

Tracklist:

A1. Hello/Goodbye
A2. Confrontation
A3. Fatal Crash Immersed The Start
A4. Barriers (sampler)

B1. Still Life (sampler)
B2. (Trying To Find) The Hidden World (sampler)
B3. Harmony In Red (sampler)
B4. Search For A Soul (sampler)
B5. Death Wish (sampler)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten