dinsdag 13 september 2011

Charlotte Gainsbourg - Terrible Angles EP

Het Franse Godenkind Charlotte Gainsbourg kondigde deze zomer haar nieuwe album Stage Whisper This Fall aan. De release van het nieuwe double-album is gepland voor 8 november, dus erg lang moeten we niet meer wachten. Toch worden we in de tussentijd koest gehouden door een mini-EP, Terrible Angels (uit sinds 6 september).

De video van Nathalie Canguilhem voor de title track kwam vorige maand al uit
, Gainsbourg voert er samen met een twintigtal dubbelgangers een dwaas dansje uit, om tenslotte door één van haar klonen omvergereden te worden. Tof! Het nummer zelf is wel de moeite waard, de stempel van producer Beck (wiens invloed ook al haar meesterwerk IRM in 2009 vorm gaf) is wederom duidelijk merkbaar.

Daarnaast is het mooie Memoir het enige andere echt nieuwe nummer op deze EP. Het is zowat de tegenpool van Terrible Angels: rustig, zoet, akoestisch en zacht tegenover de wilde elektronica. Memoir is dan ook geschreven door Conor O'Brien (niet te verwarren met Conan O'Brien) van de Ierse indie folkband Villagers. Ten slotte moeten we het doen met een Bob Dylan cover van Just Like A Woman en een prima live-versie van IRM.

U zal dus niet omvervallen van de EP, maar Memoir en Terrible Angels laten wel uitschijnen dat we gerust mogen uitkijken naar de komende LP. Alsof we dat anders niet hadden gedaan!

Tracklist:

1. Terrible Angles
2. Memoir
3. IRM (live)
4. Just Like A Woman (live)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten