vrijdag 9 september 2011

Gem Club - Breakers


Bent u momenteel depressief of heeft u last van een gebroken hart? Dan raad ik u ten zeerste af om naar het debuutalbum Breakers van Gem Club te luisteren. De kans dat u in tranen zou uitbarsten is immers onthutsend groot. U mag Gem Club dan ook vergelijken het gevoeligste werk van Bon Iver en vooral met Perfume Genius.

Gem Club bestaat is het alter ego van Christopher Barnes, ondersteund door Kristen Drymala. Uiteraard gaan vooral de vocals van Barnes met de eer lopen, terwijl Drymala eerder als een backing vocaliste fungeert. Daarnaast hangt het wondermooie album aaneen met prachtig pianospel en een uiterst ontroerende cello. Breakers is een erg emotionele plaat, met een groot ontwapenend vermogen. Het is absoluut een meerwaarde als u het 's nachts beluisterd, want in de duisternis komt de hartverscheurende schoonheid pas echt tot haar recht. Mijn favoriete track is zonder twijfel het verbluffende 252, als u het hoort weet u meteen waarom.

En ach, als u dringend behoefte heeft aan een zachtaardig verwerkingsproces, zet Breakers dan toch maar op. Sommige dokters zeggen dat huilen gezond is en de volkse wijsheid maakt zich al langer sterk dat een goed potje janken goed kan doen. En als u dan toch uw klieren zit leeg te bleiten, doe het dan in schoonheid, met Gem Club.

Tracklist:

1 Twins
2 Breakers
3 Lands
4 Red Arrow (John)
5 I Heard The Party
6 Black Ships
7 Tanager
8 252
9 In Wavelenghts


252:


Red Arrow (John):

Geen opmerkingen:

Een reactie posten