dinsdag 6 september 2011

Toro Y Moi - Freaking Out EP

Het is Carpark week op Hadrian Est Où?. Na Class Actress brengt immers ook Toro Y Moi binnenkort iets nieuws en lekkers uit. De chill-wave meester heeft een nieuwe EP, genaamd Freaking Out klaar, de officiële release is gepland voor 13 september.

Chaz Bundick zit blijkbaar in een ultra productieve fase, zijn veelgeprezen debuutalbum Underneath The Pine dateert immers nog maar van het begin van dit jaar. Na een tour, met een optreden in de Gentse Charlatan, had Bundick onlangs een maandje de tijd om Freaking Out op te nemen, doch het resultaat zou niet verraden dat het productieproces zo snel verliep.

All Alone is een prima opener, maar het moet zijn meerdere erkennen in de fantastische title track, wat een funkyness! Sweet klinkt als een heftig door elkaar geschudde Prince, een beetje chaotisch zelfs. Best freaky (om bij het EP-concept te blijven). Vervolgens zorgt Saturday Love voor een nieuwe verademing, het is een -al zeg ik het zelf- erg sexy nummer, het doet me dan ook wat aan Azari & III denken. En dit jaar zet niemand zo goed seks om in muziek als de Canadezen van Azari & III. Afsluiter I Can Get Love kiest ten slotte nog meer voor een zwoele house-klank, eentje die dan ook nog eens heel mooi openbloeit.

U leest het goed, Toro Y Moi heeft zijn streken nog lang niet verloren. Houden zo.

Tracklist:

1 All Alone
2 Freaking Out
3 Sweet
4 Saturday Love
5 I Can Get Love


Geen opmerkingen:

Een reactie posten