dinsdag 3 augustus 2010

The Electronic Anthology Project


De heren Doug Martsch en Brat Netson, respectievelijk de zanger-gitarist en bassist van de Idahoaanse (een twijfelachtig adjectief van de Amerikaanse staat Idaho) indie rock band Built To Spilll hebben heimwee.
Net als vele anderen voelen zij de nostalgische roep van de 80's. Of ze proberen gewoon mee te gaan met de huidige rage. Een geweldige rage trouwens, dus ik neem het ze alvast niet kwalijk.
Het langbaardige duo heeft zeven oude Built To Spill songs omgetoverd tot 80's synthpop en electro schijven. Zij brachten die niet onder BTS uit maar herdoopten zichzelf als The Electronic Anthology Project.
En het resultaat mag er zeker wezen. Pitchfork vergeleek het met The Postal Service en ook indirect met Owl -eiw- City. Maar laat het duidelijk wezen dat Owl City's niveau stukken lager ligt. Bijna het allerlaagste niveau, inderdaad, dat van tiener-meisjes (zie Justin Bieber, Twilight, High School Musical,...). Het album is trouwens eponiem. De meeste tracks vliegen er stevig in maar stevig à la 80's is nog steeds chill. Het is in ieder geval een geslaagd project, donc il faut qu'on dit bravo.
Leuk detail, de titels van de songs zijn anagrammen van de originele songs (die u tussen de haakjes kan lezen).

Tracklist:

01 I Dim Our Angst In Agony (Goin' Against Your Mind)
02 Age I Felt (Get a Life)
03 At the Where (The Weather)
04 Eels (Else)
05 What If Your Dull (I Would Hurt a Fly)
06 A Gloss Siren (Israel's Song)
07 Far Path Tall Sign (Things Fall Apart)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten