dinsdag 17 augustus 2010

Ali Love - Love Harder



De hele westerse wereld kent Ali Love, al weten de meesten het zelf niet. Maar u herinnert zich vast de megahit 'Do it again' van The Chemical Brothers. De vocals die u hoort behoren inderdaad toe aan England's finest Ali.
In die tijd was zijn label het grote Columbia Records, deze liet hem echter in 2007-2008 vallen. Mede hierdoor is zijn debuutalbum Love Music, nooit commercieel gereleased.
Ondertussen zit meneer Love onder de vleugels van het Britse Black Yard Records (Gossip, Chromeo, The Similou).
En zo komt het dat wij gelukkig deze maand Ali Love's eerste officiële maar eigenlijk tweede album, genaamd Love Harder, mogen verwelkomen.
Eerder dit jaar kwamen de fantastische singles Diminishing Returns en Love Harder al uit. Ons italo disco idool weet verrassend dat hoge niveau moeiteloos te behouden op de rest van het album.


Zoals eerder vermeld is zijn sound vooral electro pop en italo disco. Ali is begiftigd met een vrij hoog stembereik, nog niet zo hoog als Prince, maar het doet toch erg funky aan. Zo ook in Doing the Dirty, dat na opener Love Harder de partytoon van dit album bevestigt.
Diminishing Returns is nog steeds een van de sterkste nummers van het album maar Moscow Girl houdt dat hoge niveau zeker vast. Er hangt een ongelofelijke cool rond dit prachtnummer, wat waarschijnlijk te wijten valt aan de strakheid van de beats en synths.
Show Me brengt ons echt naar de 80's, geniale synths en een killer van een melodie. Al heeft het ergens een beetje een fout-gehalte. Ik vrees dus dat ik na een zekere tijd dit nummer zal verachten.
Dark Stars en Talk To Tokyo zijn niet meteen de beste nummers, maar eerder een tussenfase in afwachting het laatste hoogtepunt, Love In Darkness. Dit is toch wel mijn favoriete nummer van dit album, of valt het gewoon extra op omdat het midden in het mindere tweede deel van het album staat?

Tracklist:

1.Love Harder
2.Done the Dirty
3.Diminishing Returns
4.Moscow Girl
5.Smoke & Mirrors
6.Show Me
7.Dark Star
8.Talk to Tokyo
9.Love in Darkness
10.The Night






Geen opmerkingen:

Een reactie posten