donderdag 5 augustus 2010

Chill Wave: Teen Daze (Four More Years) + Beat Connection (Surf Noir EP)



2010 is het jaar van het sympathieke genre chill wave, en aangezien de zomer hét ideale seizoen is voor zulk een muziek worden we overladen met goede en ook minder goede chill wave bands. Maar, chill het werkt altijd wat aanstekelijk, dus zelfs al kan het stukken beter, het blijft leuk.

Sommige chill wave is daarentegen uitstekend, zo goed dat je mond openvalt van de perfectie. Ik heb het over Teen Daze, een vrij onbekend Canadese chill formatie die met krachtige beats een waarlijk fantastische Four More Years EP heeft gemaakt.
Indien u meer wil weten over Teen Daze, druk 1 en dan verbind ik u door met de Engelstalige Eden is Neon muziekblog van mijn Deutsche collega. Vergeet vooral niet naar het geweldige Around te luisteren (zie onder).

tracklist:

1 Four More Years
2 Gone For The Summer
3 Neon
4 Around
5 No Regrets
6 Shine On, You Crazy White Cap
7 Saviour
8 Spin Around, Go Ahead



Teen Daze is niet de enigste met een geweldige EP deze zomer, ook Beat Connection uit Seattle. Hun Surf Noir EP is een kruising tussen surf pop, electronische lo-fi en vooral chill wave. Ook zij spelen in op hun geweldige beats en zomers klinkende synths. Als u stil kan blijven zitten bij het geniale In The Water dan scheelt er iets met uw gehoor. Ook Theme from Yours Truly is een supertrack, dit is wat men niemt een chill wave explosie.
U kan de gehele surf Noir EP overigens volledig gratis downloaden op de bandcamp van Beatconnection: http://beatconnection.bandcamp.com/

Tracklist:

1 Sunburn
2 In The Water
3 Wildheart
4 Theme From Yours Truly
5 Fresh Touch
6 Silver Screen
7 Motor Way
8 Same Damn Time


Geen opmerkingen:

Een reactie posten