maandag 25 april 2011

The Wombats - This Modern Glitch


Voelt u de warmte op uw adellijke gelaat? Ziet u de zon branden op uw vorstelijke netvlies? Het is zowaar lente, en geen enkel album kan dat beter benadrukken dan het vrolijke This Modern Glitch van de Britse rockband The Wombats.

This Modern Glitch werd reeds lang aangekondigd door de drie reeds gereleasete single-EP's Tokyo (Vampires and Wolves), Jump Into The Fog en Anti-D. Buiten deze drie singles bevat het album wel stuk voor stuk nieuwe nummers, de 'Liverpool Lads' hebben dus niet de fout gemaakt om de overige tracks van de EP's eveneens op This Modern Glitch te smijten.


De sound van The Wombats is niet overdreven veel veranderd sinds hun debuut A Guide to Love, Loss & Desperation uit 2007 - u kent vast hun hit Let's dance to Joy Division nog. De opvolger is wel duidelijk beter geproducet, o.a. door Glasvegas producer Rich Costey en producer/remixer Jacknife Lee (U2, Bloc Party, Editors,...). Maar de belangrijkste verandering is de switch van pure indie rock-pop naar indie synth pop. De band gaat mee met zijn tijd en voegde catchy synths en andere dance-elementen toe aan haar oude Cajun Dance Party-achtige stijl. Deze verandering komt hun muziek best wel ten goede. Misschien is dit de reden dat de critici in het algemeen positiever zijn dan in 2007.


Maar goed, het blijft natuurlijk wel pop, verwacht geen psychedelica of diepgang. De tekst "I love Girls and Fast Cars" uit Girls/Fast Cars zegt genoeg neem ik aan? Langs de andere kant zou je deze song evengoed als een ironische aanklacht tegen diepgang kunnen zien. Bovendien zou diepgang bij een album als dit misschien zelfs niet passen. Het is een uitstekend popalbum, eerlijk en opgewekt, zonder de ambitie om een groots experimenteel meesterwerk te zijn, maar evenzeer zonder een afgrijselijk commercieel gedrocht te zijn. Girls/Fast Cars is trouwens een van de leukste nummers op het album.

This Modern Glitch is een op en top zomers album, ideaal voor een beach party (geen wonder dat de cover art het strand afbeeldt) of een bbq. Het ligt sinds vandaag in de winkels via 14th Floor Records.

Tracklist:

1. Our Perfect Disease
2. Tokyo (Vampires And Wolves)
3. Jump Into The Fog
4. Anti-D
5. Last Night I Dreamt...
6. Techno Fan
7. 1996
8. Walking Disasters
9. Girls / Fast Cars
10. Schumacher The Champagne





Geen opmerkingen:

Een reactie posten