vrijdag 22 april 2011

The Aston Shuffle - Seventeen Past Midnight


The Aston Shuffle is een succesvol electro duo uit Australië's hoofdstad Canberra. Mikah Freeman en Vance Musgrove werden bekend in 2006 en 2007 en releasten sindsdien een handvol singles en een heleboel uitstekende remixen. In 2010 werd het duo verkozen tot beste dj's van Australië, ik moet u dus niet vertellen hoe populair deze jongens in Down Under zijn. Op 15 april 2011 kwam hun debuutalbum Seventeen Past Midnight uit via Downright.

Het album bevat enkele van hun hit singles als I Wanna See You en Your Love. Hun stijl leunt aan bijn het oude werk van Goose, Digitalism en een milde versie van Boys Noize. Het zal u dan ook niet verbazen dat hun werk een groot publiek aanspreekt.


Echt vernieuwend is Seventeen Past Midnight niet, maar het steekt wel vol degelijke tot zelfs fantastische dance-tracks. Ook de geslaagde samenwerkingen dragen bij tot het succes van dit album. The Surface en Into Forever zijn goede voorbeelden van zo een geweldige bijdrage, in deze gevallen van Nik Yiannikas, de zanger van de steengoede rockband Lost Valentinos. Ook het funky Do You Want More? met vocals van Danimal Kingdom - het solo-project van Dan The Carnivore, de zanger van Bolt Action Five - mag er zeker wezen. De bijdrage van Lovers Electric op Start Again vind ik persoonlijk wel iets minder.

Maar ook de nummers waar The Aston Shuffle het helemaal zelf doet zijn de moeite. Luister eens naar het staalharde Drop of naar Amaze, een nummer dat me doet denken aan Franse electro. Het hoogtepunt blijft wel de sublieme single Your Love.

Tracklist:

1. The Aston Shuffle - I Wanna See You (Original mix)
2. The Aston Shuffle - Bring It Back (Original mix)
3. The Aston Shuffle - The Surface (Original mix)
4. The Aston Shuffle - Your Love (Original mix)
5. The Aston Shuffle - Where Are Your Teeth (Original mix)
6. The Aston Shuffle - Do You Want More (Original mix)
7. The Aston Shuffle - Round N Round (Original mix)
8. The Aston Shuffle - Start Again (Original mix)
9. The Aston Shuffle - Drop (Original mix)
10. The Aston Shuffle - Anticipointment (Original mix)
11. The Aston Shuffle - Amaze (Original mix)
12. The Aston Shuffle - Into Forever (Original mix)


The Surface:

Drop:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten