donderdag 28 april 2011

Cat's Eyes - Cat's Eyes


Cat's Eyes is het nevenproject van Faris Badwan, de frontman van de geniale Britse rockgroep The Horrors. Samen met de Canadese sopraan Rachel Zeffira vormt hij dit veelbelovende duo, sinds kort tevens voorzien van een self-titled debuutalbum. Cat's Eyes heeft alvast haar entree niet gemist, hun eerste concert vond zowaar plaats in de Sint Pietersbasiliek te Rome, tijdens de namiddagmis in aanwezigheid van verschillende hoge geestelijken (bekijk de video hieronder).

Faris Badwan is uiteraard een uitstekende zanger, met zijn sublieme bas geeft hij een zwoele doch erg Britse touch aan de prachtige 60's muziek die het duo op hun debuut laten horen. Uiteraard is Rachel als geschoolde operazangeres eveneens begiftigd met een bloedmooie stem. Verwacht van haar wel geen klassiek noch accademisch gezang, haar vocals zijn getemperd en dromerig. Cat's Eyes is dan ook in een zekere mate een mix van dream pop en 60's pop.


Bovenal klinkt dit album oerromantisch, zeker als men het dromerige combineert met strijkers zoals in I'm Not Stupid en The Lull (waar zelfs koperblazers worden ingezet) of met backing vocals. Echt helemaal fantastisch is het levendige Face In The Crowd, waar samenzang heerst. Tegelijk zorgt Sooner Or Later voor een zekere dreiging, en ook wel voor een experimentele twist. Het doet me wat denken aan Owen Pallett, die eveneens romantiek met experimentele en spannende muziek meesterlijk kan verweven. Het album wordt hartverscheurend afgesloten door het hemels kwestbare I Knew It Was Over, het koor maakt er werkelijk een engelenhymne van. Download dit nummer gratis op de officiële website.

Cat's Eyes is ongetwijfeld de moeite waard. Liefhebbers kunnen het duo op 19 mei in de AB te Brussel bewonderen.

Tracklist:

1 Cat's Eyes [ 02:38 ]
2 The Best Person I Know [ 03:10 ]
3 I'm Not Stupid [ 02:57 ]
4 Face In The Crowd [ 02:49 ]
5 Not A Friend [ 02:11 ]
6 Bandit [ 03:03 ]
7 Sooner Or Later [ 03:59 ]
8 The Lull [ 02:39 ]
9 Over You [ 02:31 ]
10 I Knew It Was Over [02:04]





Geen opmerkingen:

Een reactie posten