maandag 11 april 2011

Den Haan - Gods From Outer Space


Liefhebbers van Italo-disco moeten momenteel zowat de muzikale tijd van hun leven beleven, het debuutalbum Gods From Outer Space van dj duo Den Haan is immers een van de leukste italo platen sinds héél erg lang.

Den Haan bestaat uit producer Matthew Aldworth en dj Andrew Gardiner uit Glasgow. Ik leerde hen kennen in 2009 met de release van hun Release The Beast EP. Maar hun nieuwe LP blaast die herinnering bijna weg alsof het niets was, hoewel het geweldige Release the Beast en het geniale Looking For Love eveneens zijn opgenomen in de nieuwe plaat en daarenboven zeker tot de sterkste nummers behoren.

Als u naar Gods From Outer Space luistert zal u merken dat het verdomd moeilijk is om stil te blijven zitten, sommige albums vragen gewoon om een feestje en dat is bij deze zéker het geval, en geen kleine feestje ook! De titeltrack is 'too funky to be true', en dat mag je in feite ook over de rest van het album zeggen. Geweldige tracks als de single Heist en het ruige Digital Fantasy zijn echte synthesizermeesterwerkjes.


Soms doet Den Haan me wat aan Tiga denken, bijvoorbeeld in Night Shift, maar dan met een enorme retro 80's invloed. U weet het of u weet het niet maar zowel de hele house revival als de 80's revival hebben de koebel helemaal teruggebracht, luister bijvoorbeeld naar hippe indie bands als Peter Bjorn and John. Maar ook in haar natuurlijke italo-disco habitat leeft de koebel weer helemaal op, zoals voortreffelijk wordt geïllustreerd in het instrumentale Burning Desire en Metamorphosis. Ook in het duistere Russian Boat Commander klinkt ze in al haar pracht, dit nummer sluit de plaat enigszins mysterieus af, met een walm van sovjet kitsch.

U heeft ondertussen al door dat ik lichtjes verliefd ben op deze plaat. Gods From Outer Space werd op 7 maart gereleaset via The Courier Of Death Records. Bekijk zeker ook eens de leuke album trailer en geniet van de walgelijke cover art.

Tracklist:

01. The End (01:07)
02. Gods From Outer Space (06:08)
03. The Arrival (01:23)
04. Heist (04:36)
05. Universal Energy (06:06)
06. Release The Beast (04:02)
07. Looking For Love (04:55)
08. Digital Fantasy (04:53)
09. Night Shift (04:20)
10. Burning Desire (04:22)
11. Metamorphosis (07:01)
12. Russian Boat Commander (08:25)



GODS FROM OUTER SPACE by DenHaan

LOOKING FOR LOVE by DenHaan

HEIST by DenHaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten