maandag 21 maart 2011

Yelle - Safari Discoclub


U herinnert zich vast nog de überirritante tecktonik hit À Cause Des Garçons (2007), gelukkig verdween de hele belachelijke tecktonik hype even snel als ze gekomen was liet de Franse electromadam Yelle (Julie Budet) haar puberale bitch-muziek vallen. In de plaats kwam ze samen met bandlid en producer GrandMarnier met een volwassener maar nog steeds speels soort electro-pop opzetten, uiteraard werd dat alles gekenmerkt door een snuifje Franse hipheid. In 2010 verscheen ze terug in de schijnwerpers door Cooler Couleur, waarbij ze de vocals mocht verzorgen voor Crookers. Daarnaast werd ze volop gepromoot door Kitsuné die haar zowel op Kitsuné Maison 9 (Cooler Couleur) als 10 (La Musique) opnamen.

Eerder dit jaar verscheen reeds de leuke titeltrack van het nieuwe album Safari Disco Club. De verandering sinds haar debuut Pop Up (2007) is opmerkelijk, het gekrijs werd vervangen door echt gezang (al is haar stem nog steeds mijlenver verwijderd van die van een professionele zangers), en de houterige electro door fijne synth pop. Yelle is groot geworden, maar deze dame verliest haar meisjesstreken niet, en dat hoor je.


Verwacht dus geen zwaarmoedige composities, Yelle blijft vrolijke en lichtvoetige feestmuziek maken. Desondanks raak je de songs op het nieuwe album niet al te snel beu, ze mogen dan vrij toegankelijk en zeer catchy zijn, dat betekent niet dat ze daarom niet heel erg cool zouden zijn. Zo vind ik Que Veux-Tu, J'ai Bu, La Musique, S'enteint Le Soleil en Mon Pays enkele van de betere electro-pop songs die ik dit jaar al gehoord heb.

Kortom, Yelle blijft echte popmuziek, maar wel popmuziek die ik - voor zover de kwantiteit beperkt blijft - best kan appreciëren.

Safari Disco Club werd op 14 maart gereleaset in Frankrijk, vandaag in het Verenigd Koninkrijk en op 29 maart in de VS.

Tracklist:

"Safari Disco Club"
"Que veux-tu"
"C'est pas une vie"
"Comme un enfant"
"Chimie physique"
"La musique"
"Mon pays"
"J'ai bu"
"Le grand saut"
"Unillusion"
"S'eteint Le Soleil"

Que veux-tu by YELLE
07. Mon Pays by estacaodopop@hotmail.com
Yelle - La Musique by eugen_serov


Geen opmerkingen:

Een reactie posten