woensdag 23 maart 2011

Art Department - The Drawing Board

Johnny White
en Kenny Glasgow maken al een tijdje de club scene van Toronto onveilig, maar sinds vorig jaar doen ze het samen onder de naam Art Department. Hun eerst en enige single was tot nu toe de uitstekende en verslavende Without You.

Op 25 april wordt hun debuutalbum The Drawing Board gereleaset bij Crosstown Rebels. En u gelooft het of niet, maar dit album kan wel eens de beste houseplaat van het jaar worden.

Het album wordt geopend dooret sensuele Much Too Much, waarin u lichtjes de structuur van Without You kan herkennen. In feite zit de hele LP boordenvol sexy house die dezelfde erotische werking heeft als pakweg My House van Hercules and Love Affair. Bovendien wordt die house ondersteund door eenzelfde techno/electro als de muziek van Simian Mobile Disco.


Het tweedelige Tell Me Why, samen goed voor een twaalftal minuten is zowat de levensader van het album. De sensuele toon heeft ook zijn duistere kantjes, dit is muziek die u normaal enkel in een echte underground club hoort, laat het u vooral niet tegenhouden om het anywhere and anytime door uw boxen te knallen. Let zeker op de zalige koebellen op Living The Life, met meesterlijke gastvocals van Seth Troxler, de populaire Amerikaanse Dj die u, indien u hem niet van zijn eigen werk kent, zeker moet kennen van zijn geniale remix van Fever Ray's Seven. Diezelfde Troxler levert ook de vocals voor het donkere maar erg hippe Vampire Night Club. Ergens doet deze song me wat denken aan een houseversie van Kraftwerk's Chrono of Aero Dynamiek. Daarnaast leveren house dj's Soul Clap en Osunlade ook een mooie bijdrage op We Call Love.

Maar natuurlijk blijft het überstrakke Without You zeker een van de hoogpunten van het album. Het krijgt daarbij vooral concurrentie van de overgeweldige afsluiter ICU (I see you), wederom voorzien van een overdosis aan geile beats.

Het kan zijn dat ik me het inbeeld, maar house is helemaal terug. En dat is uiteraard mede te danken aan geweldige artiesten als Art Derpatment. The Drawing Board is zonder twijfel hét album van de week!

Tracklist:

01. Much Too Much
02. Tell Me Why (Part I)
03. Living The Life feat. Seth Troxler
04. What Does It Sound Like?
05. Without You
06. We Call Love feat. Soul Clap & Osunlade
07. Vampire Nightclub feat. Seth Troxler (Album Version)
08. In The Mood
09. Roberts Cry
10. Tell Me Why (Part II)
11. I C U


Art Department - Without You (12") by stadtKind
Art Department - Vampire Nightclub by minoterone

ICU:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten