vrijdag 4 maart 2011

Vivian Girls - Share The Joy


Vivian Girls worden vaak in één adem met Best Coast genoemd. Dit trio uit Brooklyn is dan ook in vele opzichten de grote zus van die laatste. Niet in het minst omdat drumster Ali Khoeler vorige zomer Vivian Girls voor Best Coast verliet (ze werd vervangen door Fiona Campbell). Daarnaast valt vooral de muzikale gelijkenis niet te ontkennen. VG is voor mij dan ook dé groep die aan de basis ligt van de zonnige girl rock waarmee Best Coast in een korte tijd naam maakte.

Ik ben benieuwd of het Vivian Girls' nieuwe album even goed zal vergaan. Als het aan mij lag is het antwoord alvast absoluut ja, hun derde plaat Share The Joy kan zeker tippen aan Best Coast's fenomenale debuut Crazy For You. De nummers zijn trouwens minstens even verslavend. Ik betrap me er zelfs op dat ik al na enkele luisterbeurten bepaalde songs automatisch begin mee te zingen. Dat ligt enerzijds aan de vrolijk en speelse rock van gitariste Kickball Katy en drumster Fiona Campbell maar vooral aan de opmerkelijke stem van frontvrouw Cassie Ramone. Haar vocals doen wat denken die van Bethany Cosentino, maar dan iets nasaler en ruwer. Dat onzuivere maakt het echter simpelweg nog leuker.


Er staan enkele klassiekers op Share The Joy zoals het epische The Other Girls, het wondermooie I Heard You Say, dé onbetwiste meezinger Dance (If You Wanna) en het dramatische Sixteen Ways ('they shot my baby,...').

Het hele album album lijkt soms razendsnel voorbij te snellen, de nummers zijn dan ook allen vrij up tempo, en bovendien worden de melodieën opgejaagd door Fiona's nimmer zwijgende drums. Daarnaast valt ook de korte duur van de songs op, enkel de opener en afsluiter kregen meer dan zes minuten toegewezen.

Maar goed, Share The Joy is een schitterend album. Hopelijk vindt het New Yorkse trio snel de weg naar de Belgische podia en andersom. Het album wordt wel pas officieel op 21 april uitgebracht.

Tracklist:

1. The Other Girls
2. I Heard You Say
3. Dance (If You Wanna)
4. Lake House
5. Trying To Pretend
6. Sixteen Ways
7. Take It As It Comes
8. Vanishing of Time
9. Death
10. Light In Your Eyes

Vivian Girls - I Heard You Say

The Other Girls

Dance (If You Wanna)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten