vrijdag 18 maart 2011

Holy Ghost! - Holy Ghost!


De Heer is volgens mij bijzonder verheugd dat er een goede electro-pop groep naar hem genoemd is. Nu, het niveau van Holy Ghost! komt niet meteen in de buurt van de klassieke meesterwerken die door de eeuwen heen aan zijne Heiligheid zijn opgedragen, maar wat dit New Yorkse duo sinds 2007 uitgebracht heeft klinkt desondanks hemels genoeg voor een welgemeende "hallelujah".

Na hun bejubelde Static On The Wire EP van vorige zomer hebben Alex Frankel en Nick Millhiser eindelijk een debuutalbum klaar. De release is wel pas gepland voor april, bij het hippe DFA Records (Hot Chip, Hercules and Love Affair, LCD Soundsystem, YACHT, Planningtorock,...).


Echt veel nieuw materiaal vinden we helaas niet terug op de self-titled plaat. Ok, Do It Again werd pas eerder dit jaar als single gereleaset, dus dat zien we nog door de vingers, maar ook Wait and See, Say My Name, Static On The Wire en Hold On zijn oude bekenden. De nieuwe oogst van 5 à 6 songs is dan ook een beetje schraal qua kwantiteit. Gelukkig zit de kwaliteit wel goed, al hoor ik niet meteen kleppers als Say My Name. Ook de Catchy-heid van de nieuwkomers is dik in orde -Slow Motion blijft erg goed hangen- bovendien is er zeker genoeg funkyness aanwezig voor een degelijk feestje.

Holy Ghost!'s nieuwe album is zonder voorkennis en dus objectief gezien (in zover je een album objectief kan beoordelen) best een uitstekend album. Maar de volgende keer verwacht ik toch wat meer originaliteit.

Holy Ghost speelt op 22 mei samen met niemand minder dan Twin Shadow, Esben and The Witch en Grimes op Les Nuits De Botanique te Brussel.

01. Do It Again
02. Wait and See
03. Hold My Breath
04. Say My Name
05. Jam For Jerry
06. Hold On
07. It’s Not Over
08. Slow Motion
09. Static on the Wire
10. Some Children

Holy Ghost!- Say My Name by TC1234

Holy Ghost - Do It Again by Vitalic Noise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten